Hout brengen voor paasvuur Lochuizen

LOCHUIZEN - De bouw van het paasvuur Lochuizen gaat op zaterdag 24 februari weer van start. De locatie is het evenemententerrein van Lochuizen op de hoek Diepenheimseweg en Oude Deldenseweg.

Het snoeihout kan gebracht worden op vijf zaterdagen te weten: 24 februari en 3, 10, 17 en 24 maart. De openingstijden van het terrein zijn van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Om de noodzakelijke kosten te dekken voor het paasvuur, wordt er een kleine bijdrage gevraagd voor het afnemen van het gebrachte hout. De kosten voor een kleine aanhanger bedragen 2,50 euro en voor een grote aanhanger 5 euro. Er mag snoeihout worden gebracht met een maximale doorsnede van 10 cm. Stobben, rasterpalen en geïmpregneerd hout wordt niet aangenomen.


Spirituele avond bij vriendenkring Komeet

NEEDE - Spirituele vriendenkring De Komeet houdt een openbare avond op woensdag 7 februari, van 20.00 uur tot 22.30 uur. Locatie: De Olde Mölle, Diepenheimseweg 21 in Neede.

De avond zal worden verzorgd door Medium Jana, met psychometrie op foto's en voorwerpen. De entree voor niet-leden is 6 euro, voor leden 2 euro. De zaal is open vanaf 19.45 uur.

Voor verdere informatie kan men terecht bij Alice Bloemendal, tel. 0545 273818, of op de website: dekomeetneede.nl.


Samen zwemmen met Sensire in 't Spilbroek

NEEDE - Sensire biedt in samenwerking met zwembad 't Spilbroek de mogelijkheid om vrijblijvend kennis te maken met de mogelijkheden van het zwembad. Op dinsdag 20 februari is men welkom van 10.30 tot 12.00 uur.

Belangstellenden kunnen binnen komen kijken onder het genot van een kopje koffie of thee of neem een plons in het water, met of zonder begeleiding. De Vlearmoesbus zal aanwezig zijn voor informatie. Bianca's beachwear is er met aangepaste badkleding, Adrianne Brouwer is er voor begeleiding. En natuurlijk ondersteunen de medewerkers van Sensire waar nodig. Er is geen opgave nodig.
Als men voor het vervoer van en naar het zwembad gebruik wil maken van de Vlearmoesbus, dan kan men op maandag 19 februari bellen naar 06-57326873. Hier zijn geen kosten aan verbonden.
Voor vragen kan er contact opgenomen worden met Adrianne Brouwer 06-50646330 of Bouke Temmink 06-20856630.


Inspirerende mails op weg naar Pasen

EIBERGEN /REKKEN - Soms kunnen teksten en beelden iemand inspireren, ze kunnen helpen om een eigen gedachten of eigen innerlijk te verwoorden, of ze in het leven vorm te geven. teksten en beelden kunnen iemand ondersteunen, om zo de eigen geloofsweg, of eigen zoektocht te verdiepen. In een oecumenisch initiatief tijdens de 40-dagentijd op weg naar Pasen, van 14 februari tot en met 2 april, bieden ds. Eveline Struijk, predikant van de Protestantse Gemeente Eibergen-Rekken en Marga Peters, pastoraal werkster van de parochie HH Twaalf Apostelen, via de mail elke dag een gedachte, beeld, PowerPoint of inspirerende tekst aan. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij: Freek ten Berge: Emailadres: oikomeneachterhoek@gmail.com. Wie de bezinningsmails rond de kerst 2017 heeft ontvangen, hoeft zich niet meer aan te melden, tenzij het emailadres gewijzigd is.