Afbeelding
Foto:

Beltrum beleeft daverend carnaval

BELTRUM - Vandaag (dinsdag) nog een keer voluit met de kindercarnaval op basisschool de Sterreboog en de altijd weer hilarische Pats Boem Show in het eigen Belhalemshoes. Dan gaan ook in Beltrum de steken af, de carnavalskledij in de wasmachine en kan carnavalsvierend Beltrum zich opmaken voor Aswoensdag en de 40 dagen vastentijd.

Door Henri Walterbos

Beltrum beleefde een daverend carnaval. Carnavalsvereniging De Belhamels vierde het feest niet alleen in eigen Belhamelsdorp. Samen met vele Beltrumse carnavalisten meer werden ook vaste bezoekjes gebracht aan het frühschoppen bij de Maïspotters in Voor Beltrum, in Lievelde bij de Jonge Nölepeters en het dweilen in de Grolse binnenstad. In Voor Beltrum kregen Prinses Janneke en Adjudante Jona een stokpaardje aangeboden waarmee ze door de eigen feesttent dienden te draven.
De aftrap van de Beltrumse carnaval donderdagavond bij het Hassinkhof was direct al één groot feest. Voor de tweede achtereenvolgende keer was het burgemeester Joost van Oostrum die de sleutel van het Belhamelsdorp overhandigde aan de Beltrumse hoogheden, dit jaar Prins Joost en Adjudant Menno. De op dat moment nog regerende seniorenhoogheden Prins Piepen Jos en Adjudant Stroeten Marcel zorgden deze avond voor een grote verrassing door alle aanwezigen op een carnavalsgebakje te trakeren. Een mooie laatste daad van beide hoogheden die zeer in de smaak viel.
De bonte buutmiddag was een groot succes. Voor het eerst stonden mensen in de rij om een plek in het Belhamelshoes te bemachtigen. Het was lachen, gieren, brullen met weergaloze optredens van buutreedners Bas de Stofjas, Jeroen Bekke alias Jos Lipgloss en Wilfried Finkers. Deze middag werden eveneens de nieuwe seniorenhoogheden onthuld; Prins Martin Bouwmeesters en Adjudant Bennie Nijhuis. Ook zij kregen hun sleutel overhandigd door burgemeester van Oostrum.

Afbeelding
Foto's: PR Belhamels
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding