Prijzen voor Molenruiters

REKKEN - Zaterdag 17 februari te Ambt Delden heeft Bianca ten Elshof in Ambt Delden een vijfde prijs gewonnen op de indoor eventing Twente in de klasse BB.

Zondag 18 februari heeft Bianca ten Elshof op de haflingerwedstrijd een derde prijs gewonnen in de L1 dressuur. Beide prijzen heeft ze gewonnen met haar paard W Boss Vd Citadel.

Op de springwedstrijd in Brummen won Chantal Leusink met Gino een tweede prijs in de klasse M. Deze combinaties komen uit voor de Molenruiters uit Rekken.


Lynn pakt de winst

NEEDE - Bij het Indoor Eventing Twente te Ambt Delden hebben Lynn Bouwmeester uit Neede en haar pony Coposta van Tojopehoeve Z de eerste prijs gewonnen in de klasse L, categorie D-E. In een zeer snelle tijd van 2 min. 3 sec. - bij een optimale tijd van 2 min. 9 sec. –, en foutloos.


Nuttige winst voor Fysio Eibergen-Boemerang

EIBERGEN - De wedstrijd tegen Pegasus Nijmegen was vooral belangrijk voor de stand op de ranglijst voor de volleyballer uit Eibergen. Winst zou betekenen dat de positie verstevigd zou worden en bij verlies was het zakken in de stand.

Met die wetenschap werd de klus in Nijmegen aangepakt. En in de eerste set werd Pegasus meteen stevig aangepakt door Fysio Eibergen. De set werd met 25-18 gewonnen en dus kon met goede moet begonnen worden aan de tweede set. Maar hier liep het niet meer zo gesmeerd.

De servedruk viel weg en Pegasus kwam beter in haar spel. Toch lukte het om de tegenstander onder de duim te houden en de winst met 25-23 binnen te slepen.
Het verloop van die tweede set toonde echter aan dat de ploeg uit Nijmegen zich niet zomaar gewonnen wilde geven en dat bleek in de derde set uit te komen. Het lukte niet meer om aan de goede kant van de score te blijven en deze set ging dan ook met 25-21 verloren.
De mouwen werden nog eens opgestroopt want de ploeg uit Eibergen wilde de winst toch wel graag mee naar huis nemen. Op de stand van 24-20 in het voordeel van Fysio Eibergen werden maar liefst vier matchpoints verspeeld en kroop Pegasus steeds dichter bij. Toch werd de winst met 28-26 binnengehaald. Kantje boord dat wel, maar aanvoerdster Fleur Wieggers was erg blij met de winst en het verloop geeft de speelsters moed voor de tweede helft van de competitie.

Zaterdag wordt om 18,00 uur thuis gespeeld tegen Armixtos uit Amsterdam en dat zijn de nummer 8 tegen de nummer 7 van de ranglijst.


Mooie prestatie van
Heleen en Chico

EIBERGEN - Heleen en haar pony Chico's Mistique hebben zaterdag in Brummen meegedaan aan het springconcours in de klasse L-DE.

Heleen reed eerst een foutloze ronde en wist vervolgens als eerste in haar klasse een supersnelle tijd neer te zetten in de barrage die voor geen enkele ruiter daarna nog haalbaar was. Hiermee wist ze een eerste prijs te winnen. Heleen komt uit voor ponyclub De Berkelruiters uit Eibergen.


Overtuigende winst voor Yapton in Enschede

EIBERGEN - Valentijnsdag zorgde ook bij badmintonclub Yapton voor een lach op het gezicht. In Enschede moest worden gespeeld tegen BC Orion.

Overtuigend werd met 1-7 gewonnen waarbij maar één enkel-partij aan de Enschedeërs moest worden gelaten. Met nog één wedstrijd in de competitie te gaan tegen ELO United is koploper BC Union uit Goor jammer genoeg niet meer te achterhalen.
Bij winst blijft de tweede plaats haalbaar.


Karlijn twee maal tweede in Z1 dressuur

EIBERGEN - Afgelopen zondag was de Eibergse Karlijn Olde Klieverik succesvol tijdens de dressuurwedstrijd in Gorssel. Met haar pony The King wist ze in de klasse Z1 de mooie scores van 223 en 224 punten te behalen en hiermee eindigde ze twee maal op een tweede plaats. Karlijn komt uit voor de Sterruiters.