Het team vlak voor de start van Helpgewoon thuiszorg Berkelland. Foto: Janny Hoenink
Het team vlak voor de start van Helpgewoon thuiszorg Berkelland. Foto: Janny Hoenink Foto:

Markt voor Zorg en Welzijn 'Maak kennis met Kunde'

EIBERGEN - 'Maak kennis met Kunde'. Dat is de slogan voor de week van Zorg en Welzijn een evenement dat jaarlijks door heel Nederland wordt gehouden. Veel zorginstellingen, ziekenhuizen en thuiszorg organisaties hebben in de week van 11 tot en met 17 maart een evenement gepland staan waarbij ze de deuren open zetten voor belangstellenden. Helpgewoon thuiszorg Berkelland een jonge organisatie voor de huishoudelijke hulp en ondersteuning thuis heeft het idee opgepakt om mee te doen met deze landelijke week voor Zorg en Welzijn waarbij ze zijn uitgeweken naar De Huve voor het organiseren van een 'Markt voor Zorg en Welzijn'.

Deze markt is voor alle inwoners van Berkelland die geïnteresseerd zijn in wat de deelnemers kunnen bieden. Het aanbod is zeer divers van schoonheidsspecialiste, fysiotherapeut, acupuncturist, podoloog, pedicure, zorgboerderij, tai chi, voedingscoach, verhuiscoach, wandelcoach, handwerkgroep, vrijwilligers organisaties enzovoorts.

De officiële opening om 10 uur wordt gedaan door Marijke van Haaren de wethouder voor de gemeente Berkelland en de markt duurt tot 17.00 uur de entree is gratis.

Iedereen die de markt komt bezoeken maakt kennis met heel veel kunde die aanwezig is bij alle bedrijven die meedoen, Helpgewoon thuiszorg Berkelland vertelt over de dagelijkse gang van zaken binnen de coöperatie. Aanwezigen kunnen vragen stellen en in gesprek gaan met de zorgaanbieders.

Helpgewoon thuiszorg Berkelland heeft een prijsvraag bedacht waarmee drie uur thuiszorg te winnen is.
Als deze Markt voor Zorg en Welzijn aanslaat dan wordt het een jaarlijks terugkerend evenement.


Workshop: God in de supermarkt

REKKEN/EIBERGEN - In de workshop God in de supermarkt kijken Arjan Schoonhoven en Alfred Slomp naar zoveel mogelijk verantwoord en betaalbaar inkopen doen, kritisch omgaan met producent, milieu en natuur en dieren. De bijeenkomst is op dinsdag 20 maart vanaf 20.00 uur in de Huve, Grotestraat 52 in Eibergen.

Steeds vaker horen mensen dat alles alles duurzamer moet, wil de aarde het nog een poos volhouden. Er komen steeds meer initiatieven van individuen, boeren, ondernemers, gemeenten en overheid. Natuurlijk staan we daar achter, maar hoe moeilijk is dat vaak. Al deze zaken komen samen in de supermarkt. Keuzes maken, ook bij het inkopen doen.


www.godindesupermarkt.nl