Dian Pratiwi en Uwe Plath in Jazz at Home

EIBERGEN – De van oorsprong Indonesische zangeres Dian Pratiwi treedt op in Jazz at Home in Irish Pub Home in Eibergen. Op dinsdag 13 maart wordt ze begeleid door de huisband, bestaande uit Peter en Marius Beets en de uit Eibergen afkomstige drummer Wim Holthaus. Dian Pratwi neemt ook de Duitse saxofonist Uwe Plath mee.

Sarah Vaughn was de grote inspiratiebron voor de in Jakarta opgegroeide Dian Pratiwi. Ook noemt ze Billy Holiday, Nancy Wilson, Aretha Franklin en Chaka Khan als inspiratiebronnen. De zangeres kwam in 1989 naar Nederland, om jazz te studeren aan het conservatorium in Hilversum. Haar docenten waren onder meer Edwin Rutten en Greetje Kauffeld. Ze speelde op North Sea Jazz en won de Golden Tulip Award in Leiden.
Na haar terugkeer naar het Indonesische eiland Bali koos Dian Pratiwi in 2002 voor een vertrek naar Dortmund, waar ze sindsdien woont en werkt. Ze toert door heel Duitsland met vermaarde jazzmuzikanten, onder wie saxofonist Uwe Plath.
Pianist Peter Beets uit Groenlo, zijn bassende broer Marius en drummer Holthaus ontvangen regelmatig gastmuzikanten in Jazz at Home. Het concert op dinsdag 13 maart aan de Kerkstraat 2 in Eibergen begint om 20.30 uur en duurt tot ongeveer 23 uur. Entree is 10 euro. Kaartverkoop uitsluitend aan de kassa.

Voor meer informatie kijk op irishpubhome.nl.


Leerlingen Sterrenpalet halen papier op

EIBERGEN - Woensdagmiddag 14 maart gaan de leerlingen van het Sterrenpalet weer de wijk in om oud papier op te halen. Papier wordt alleen opgehaald in de straten waar de kinderen van te voren een briefje in de bus hebben gedaan. De kinderen zijn te herkennen aan hun gekleurde hesjes, zo vallen zij op in de straat maar nog belangrijker, in het verkeer. Tevens is er de mogelijkheid om elke schooldag 's morgens oud papier te brengen bij het Sterrenpalet locatie de Huenderstraat. Er staan van 8.00 uur tot 11.00 uur karren klaar bij de ingang van het schoolplein daar kan het oud papier in gedaan worden. Van de opbrengst kan de school weer leuke activiteiten doen voor de kinderen.


Afdelingsavond Vrouwen Van Nu

EIBERGEN - Vrouwen Van Nu, afdeling Eibergen, houdt op donderdag 15 maart haar afdelingsavond in de Huve in Eibergen. Leden en andere belangstellenden zijn welkom. Deze avond wordt gestart met een paasbroodmaaltijd voor de leden om 17.30 uur. Nadien om 19.45 uur start het huishoudelijk gedeelte. Het programma wordt verder verzorgd door de heer Baars, hij vertelt de dames over de fietsreis door China.


Open dag Meergaarden

EIBERGEN - Wat is er zoal te beleven en welke zorg en behandeling wordt er geboden in woon- en zorgcentra De Meergaarden. Op zaterdag 17 maart is van 14.00 tot 16.00 uur tijdens de open dag van Zorg en Welzijn veel te zien en te beleven. Er zijn appartementen en algemene ruimtes te bezichtigen en er is informatie te krijgen over wonen en zorg, vrijwilligerswerk en de cliëntenraad. Het behandelteam van Livio laat bezoekers kennis maken met de vele behandelmogelijkheden, daarnaast kan men kennis maken met verschillende activiteiten. Fietsliefhebbers kunnen een ritje maken met de duofiets en is er een reminiscentiekoffer te bekijken. Dit is een herinneringskoffer waarin gebruiksvoorwerpen en foto's van vroeger zitten. Dit soort voorwerpen helpen dementerende ouderen van nu herinneringen uit het verleden terug te halen. Bezoekers met een rollator kunnen deze gratis laten checken en kan men kennis maken met de activiteit 'Heel de Meergaarden kookt'. De Eibergse goochelaar Tom Krooshof verzorgd deze middag optredens met verrassende goocheltrucs. Iedereen is van harte welkom, de koffie en iets lekkers staat klaar. De Meergaarden ligt aan de Willem Sluijterstraat 6 in Eibergen.


Kom in Beweging

EIBERGEN - 'Kom in beweging' is de titel van de voorlichtingsbijeenkomst die wordt gehouden op maandagavond 19 maart vanaf 20.00 uur bij De Klok in Eibergen. Het belang van gezond bewegen voor lichaam en geest wordt duidelijk gemaakt. De avond begint met informatie aan de hand van een PowerPoint-presentatie. Het tweede deel bestaat uit metingen en oefeningen die te maken hebben met het belang van 'bewegen'. Een goodybag met informatie over gezond leven wordt aan het einde van de avond meegegeven. Entree is gratis en consumpties voor eigen rekening. Aanmelden bij ad.woertman@planet.nl of per telefoon 06-10139569.