Kleding inzamelen voor SPG

BERKELLAND - Binnenkort zal de Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost voor Stichting Paardrijden Gehandicapten (SPG) Oost Achterhoek kleding gaan inzamelen in de gemeente Berkelland. Bewoners kunnen een inzamelzak verwachten op 30 april of 1 mei. Deze zak zal uiterlijk 3 mei worden opgehaald.

SPG Oost Achterhoek zet zich elke week in voor menners en ruiters met een beperking. Om dit te kunnen realiseren is er geld nodig. Er moeten bijvoorbeeld materialen, menwagens en een lift onderhouden worden. Een deel van de opbrengst van de kledinginzameling van de VPGO gaat naar de stichting zodat het werk voortgezet kan worden.

Daarom de oproep om kleding die niet meer wordt gebruikt in de VPGO-zak te doen. Op de zak is vermeld op welke dag de kleding aan huis wordt opgehaald. Als één zak niet genoeg is, mogen ook eigen plastic zakken worden gebruikt. Mocht de zak niet zijn ontvangen of opgehaald: bel dan naar 053-4339690.


www.spg-oostachterhoek.nl


Onderzoek naar financiële vitaliteit sportclubs

BERKELLAND - De gemeente en Sport Federatie Berkelland (SFB) starten binnenkort een onderzoek naar de financiële vitaliteit van sportverenigingen. Sportvereniging die geen lid zijn van de Sport Federatie Berkelland maar wel willen meedoen aan het onderzoek, kunnen zich melden bij de SFB.

Het doel van het onderzoek is in beeld te brengen met welke (financiële) uitdagingen sportverenigingen in Berkelland te maken hebben, wat hun toekomstperspectief is en wat er gezamenlijk aan kan worden gedaan.
Het verzamelen van de onderzoeksgegevens zal door middel van een digitale vragenlijst in de periode april tot juni worden uitgevoerd door de SFB. Vervolgens wordt de analyse en rapportage gedaan door de gemeente Berkelland.
Verenigingen die mee willen doen aan het onderzoek, kunnen contact opnemen met Moniek Breukers, moniek@sportfederatieberkelland.nl, tel.0545-476727.


Dodenherdenking Beltrum

BELTRUM - Elk jaar worden in Nederland de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog en vredesmissies herdacht tijdens de nationale dodenherdenking. Ook in Beltrum vielen er slachtoffers. Die worden in Beltrum herdacht op vrijdag 4 mei om 17.30 uur. De ceremonie, waarbij onder andere bloemen worden gelegd en enkele korte toespraken worden gehouden, onder andere door burgemeester Joost van Oostrum, is bij het oorlogsmonument op het Mariaplein. Na de herdenking is iedereen welkom voor een kop koffie in kultuhus De Wanne. Indien er jubilerende organisaties zijn die mee willen doen aan de bloemenhulde, dan kunnen zij zich melden bij Carla Klein Breteler via carlakleinbreteler@gmail.com.