1978 3- Sprong klas 5. Foto: PR
1978 3- Sprong klas 5. Foto: PR Foto:

Reünie van VCO scholen

EIBERGEN - De voormalige Willem Sluiterschool en de 3-Sprong (nu het Sterrenpalet) en de Julianaschool organiseren een grote reünie. De van oorsprong drie christelijke scholen van Eibergen zullen per 1 augustus samen IKC het Sterrenpalet worden.

Met de verwachte krimp in de gemeente besloot het schoolbestuur VCO Oost Nederland, na overleg met de gemeente en andere schoolbesturen, in 2012 tot één grote school over te gaan, in plaats van drie kleine. In 2014 fuseerden de Willem Sluiterschool en de 3-Sprong.Na die eerste fusie stap is het in augustus tijd voor de tweede: de Juliana zal fuseren met het Sterrenpalet. Het nieuwe kindcentrum voor onderwijs en opvang, dat het Sterrenpalet gaat heten zal daarna, in oktober, verhuizen naar de nieuwe locatie aan de Prins Bernhardstraat.Als afsluiting van dit tijdperk is er afgelopen maanden hard gewerkt aan een reünie. Iedereen die als leerling of leerkracht op één van de drie scholen heeft gezeten of gewerkt, is van harte uitgenodigd op zaterdag 26 mei. De drie scholen hebben op deze middag élk hun eigen reünie op de eigen locatie.De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Vele vrijwilligers staan die middag klaar om iedereen, onder het genot van hapjes en drankjes, een gezellige middag te bezorgen. Om elkaar te ontmoeten en vele herinneringen met elkaar te doen herleven.Ook wordt er gewerkt aan een fusiemagazine waarin de geschiedenis van de drie scholen en het ontstaan van het Sterrenpalet beschreven wordt. Daarnaast bevat het ook veel foto’s. Dit tijdschrift zal aan het einde van het jaar aan de gezinnen op het Sterrenpalet worden uitgereikt en ook overige belangstellenden kunnen zich hiervoor op de reünie inschrijven.Er worden op de locaties foto’s, filmpjes en ander materiaal tentoongesteld. De organisatie is nog op zoek naar foto’s die ze voor de tentoonstelling mogen gebruiken. Reageren kan via j.habers@sterrenpaletvco.nl. Uiteraard krijgt men de foto’s retour.
Iedereen die de reünie wil bezoeken dient zich aan te melden.Er worden geen persoonlijke uitnodigingen verstuurd. Dit is vanwege de hoeveelheid (oud)leerlingen en (oud)leerkrachten niet haalbaar.Aanmelden kan tot 1 mei via de website: www.reunie2018.jimdo.com. Inmiddels zijn er al meer dan 400 aanmeldingen binnen. De kosten voor de reünie zijn 12.50 euro per persoon. Als men op meerdere locaties heeft gezeten of gewerkt is er maar voor één locatie aanmelding nodig.