De acht Berkellanders die een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Joost van Oostrum ontvingen. Foto: Jan Hendriksen,
De acht Berkellanders die een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Joost van Oostrum ontvingen. Foto: Jan Hendriksen, Foto:

Acht Berkellanders Koninklijk onderscheiden

BORCULO – "Absoluut. Het is een totale verrassing. Het was op geen enkele wijze tot mij doorgedrongen totdat ik mijn vrouw, andere familieleden en enkele medeleden van 't Brooks Toneel en Klootschietvereniging 't Broek trof", aldus Tonny Hukker.

Door Jan Hendriksen

Een van onze dochters is echt in Borculo op zoek naar een nieuwe praktijkruimte. Zij had mij vanmorgen naar het gemeentehuis meegenomen om haar van adviezen te voorzien omdat zij met een ambtenaar van de gemeente Berkelland over een eventuele nieuwe praktijkruimte zou praten. Je hebt altijd zoveel voor mij betekend, verklaarde ze vanmorgen nog tegen me toen ze me van huis ophaalde. Daarom heb ik je meegevraagd." Tonny Hukker (62) uit Ruurlo was donderdagmorgen 26 april één van de acht Berkellanders die naar het gemeentehuis in Borculo waren 'gelokt' om de versierselen behorende bij de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit handen van burgemeester Joost van Oostrum in ontvangst te nemen. Alle acht Berkellanders ontvingen een Koninklijke Onderscheiding op basis voor hun langdurige inzet voor de samenleving en een ieder werd gekwalificeerd als 'iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd'. "Gelet de aard en de duur, uitstraling en betekenis van zijn of haar activiteiten heeft het Zijne Majesteit behaagd om u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau", aldus burgemeester Joost van Oostrum tijdens de 'lintjesregen'. Naast Tonny Hukker ontvingen Fien Scharenborg-Jolij (85) uit Beltrum, Diny Rietman (80) uit Eibergen, Herman Kruijt (71) uit Borculo, Gerard Nekkers (71) uit Borculo, Wim Tijink (60) uit Eibergen (60 jaar), Gerrit Klokman (57) uit Ruurlo en Luc Smeenk (56) uit Rekken de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op de website van Achterhoek Nieuws Berkelland (beide eidties) vindt u de beschrijving van de verdiensten van de gedecoreerden.