Ralph de Kok. Foto: PR
Ralph de Kok. Foto: PR Foto:

Vierballentoernooi biljarten

BELTRUM - Biljartvereniging KMER van café Dute uit Beltrum houdt voor de zevende keer een 4-ballen-biljarttoernooi. Het spel wordt gespeeld, zoals de naam al zegt, met vier ballen. De gele bal is de speelbal. Verschillende caramboles leveren een verschillend aantal punten op. Wit en rood: 1 punt; wit en blauw: 3 punten; rood en blauw: 5 punten; wit, rood en blauw: 10 punten. De volgorde van raken is niet van belang.

Er wordt gespeeld in groepen van ongeveer tien personen. Iedere speler begint vanaf acquit. Als er geen carambole wordt gescoord is de volgende speler aan de beurt. Als de eerste vijf spelers precies op 100 punten zijn uitgekomen, is het spel beëindigd. Zij gaan door naar de volgende ronde. In de herkansingsronde spelen de afgevallen deelnemers tegen elkaar. Hiervan gaan de eerste vijf ook door naar de volgende ronde. De regels kunnen in verband met de tijdsduur tussentijds aangepast worden.
Het is de bedoeling om dit toernooi te spelen op maandag, woensdag en donderdag bij café Dute. De aanvangstijd is elke avond om 19.30 uur, eerste speeldag is 28 mei en de finale is op zaterdag 9 juni.
Het inschrijfgeld is vijf euro. Er zijn leuke geldprijzen te winnen. Tevens vindt er elke avond een verloting plaats met onder andere diverse vleespakketten.

Iedereen die wel eens een balletje stoot kan aan dit toernooi deelnemen. Men kan zich opgeven bij café Dute, Mr. Nelissenstraat 16 te Beltrum (tel. 0544-481282) of per e-mail: christenhave@kickmail.nl . De opgave moet binnen zijn voor 21 mei.


Vierde overwinning op rij voor Ben Pieper

BORCULO - Op zaterdag 28 april werden de duiven gelost om 9:10 uur in het Noord-Franse Charleville-Mézière op ongeveer 290 km van Borculo. Er stond een straffe Zuidwestenwind met kracht 4. De verwachting was hierdoor dat de duiven een snelheid boven 100 km zouden gaan halen. Het bleek weer eens dat de duiven van Ben Pieper goed in vorm zijn, want om 11:44 uur klokte hij zijn eerste duif. Deze duif haalde een gemiddelde snelheid van ruim 113 km per uur. Ook bleek deze duif de tweede snelste duif te zijn van 24.437 duiven in Afdeling 9, Oost-Nederland (80 verenigingen). Voor Pieper was dit de vierde overwinning op rij in de Vitesse-competitie (afstand tot 300 km). Uitslag: 1, 2, 4, 12, 13, 14. Ben Pieper, 3. Alwin Hogeweg, 5. Willy Rosendahl, 6. Erwin Weulen Kranenbarg, 7, 9, 10. Com. Daalwijk Geesteren, 8, 11. Comb. Klein Haneveld & Zn., 15. Comb Tjoonk & Zn.


Needenaar BBQ-man van het jaar

NEEDE - Op vrijdag de 13e april is Needenaar Ralph de Kok uitgeroepen door 'de nationale BBQ weken' tot 'BBQ-man van het jaar': een erkenning voor een 'grillmaster' die al meer dan tien jaar professioneel aan de weg timmert, inmiddels met een eigen kookboek en voor het vijfde seizoen een televisieprogramma op RTL 4.