De cirkels nodigden uit tot draaien. Foto: PR
De cirkels nodigden uit tot draaien. Foto: PR Foto:

Vogelexcursie

BERKELLAND - Op zondag 13 mei is er een door Vogelwerkgroep Berkelland georganiseerde publiekelijke wandelexcursie in het Needse Achterveld.

Het vogelrijke Needse Achterveld ligt bij Neede, op de grens met Haaksbergen en is voor een groot deel in het bezit van Staatsbosbeheer. De Schipbeek die er doorheen slingert, is natuurvriendelijker gemaakt. De Schipbeek vormt de natuurlijke grens van het Broedvogel Monitoring Project (BMP) Het Achterveld. Dit BMP-gebied van ongeveer 60 hectare is erg afwisselend, met heide, buntgras, gagel, naaldbos, gemengd bos, nat berkenbos, jeneverbessen, poelen en drie waterplassen die in de zomer droog kunnen vallen. Dus er zijn ook veel verschillende vogelsoorten te vinden, waaronder de grote bonte specht.

De deelname is gratis en iedereen is welkom. In verband met het aantal gidsen wordt aanmelding op prijs gesteld, dat kan via info@vogelwerkgroepberkelland.nl. Het vertrek is om 6.00 uur, vanaf de parkeerplaats aan de Visschemorsdijk, Rietmolen. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur.

Lenteweekend
De Vogelwerkgroep Berkelland is ook present op het Lenteweekend Eibergen. Deze fair wordt op 5 en 6 mei gehouden aan de Mallumse Molenweg 39 te Eibergen.


vogelwerkgroepberkelland.nl


Heropening ontmoetingsplek zintuigentuin

HAARLO - Stichting De Berkelhof biedt dagbesteding en wonen voor volwassen mensen met een verstandelijke beperking. In 2013 is de zintuigentuin opgezet. De zintuigentuin heeft zich ontwikkeld tot een ontmoetingsplek van mensen met en zonder beperking. De Provincie Gelderland vond het blijkbaar zo'n mooi project dat ze het uitbouwen van de mogelijkheden met een subsidiebedrag heeft ondersteund. Op donderdag 26 april is de vernieuwde zintuigentuin heropend. Hierbij spraken gedeputeerde Bea Schouten van de Provincie Gelderland en Marijke van Haaren, wethouder van de gemeente Berkelland. Ook directeur Susanne Krisse deed het woord.

De zintuigentuin is vrij toegankelijk, de openingstijden zijn te vinden op de website. De tuin is gelegen op Zorgboerderij De Berkelhof, Haarlosesteeg 4 in Haarlo.


www.deberkelhof.nl/zintuigentuin