Rocco Ostermann en Donnerwetter zorgen voor een Johnny Cash Tribute. Foto: PR Reurpop
Rocco Ostermann en Donnerwetter zorgen voor een Johnny Cash Tribute. Foto: PR Reurpop Foto:

Johnny Cash-tribute door Rocco Ostermann en Donnerwetter

RUURLO - Een eerbetoon aan de Man in Black, Johnny Cash, door Rocco Ostermann en zijn mannen van de Arnhemse band Donnerwetter. Ze zijn de adembenemende afsluiter in de Greyhound Saloon, dus wees erbij zaterdag 9 juni.

Zoals Johnny Cash van andermans songs zeer persoonlijke versies maakt, zo zingt Rocco Ostermann de nummers van Cash op geheel eigen wijze. Toch heeft Ostermann overduidelijk het koffiebruine profiel van Cash op zijn stembanden. Hij vervoert je naar de atmosfeer waarin de countrybluessongs zijn geschreven: 'de tegen zijn demonen vechtende schaduwboksende mens', aldus de band.

Cash was meer dan een zanger, hij was een dichter, een rebel, die balancerend op de dunne lijn tussen goed en kwaad, daarmee vele outcasts inspireerde. Dit alles neemt Ostermann mee in zijn vertolkingen van 'Cash, the American Recordings', die hij zong en speelde tijdens vele concerten en festivals in Nederland, Duitsland en Ierland.


Goede cijfers ontwikkelingen Berkellandse woningmarkt

BERKELLAND - Jaarlijks wordt bekeken hoe het is gesteld met de woningvoorraad in Berkelland. Het resultaat is te vinden in de woningmarktmonitor Berkelland. Voor wie van cijfertjes houdt. De woningmarkt in Berkelland heeft zich in 2017 goed hersteld. Berkelland kent hogere verkoopprijzen dan gemiddeld in de regio.

In 2015 bedroeg de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Berkelland 209 duizend euro, twee jaar later is dat gestegen naar 239 duizend euro. De stijging van de verkoopprijs doet zich voor bij alle woningtypen in Berkelland. De verkooptijd van een woning in Berkelland is, met een daling van vijftien naar acht maanden in de loop van 2017, gelijk aan het regionale gemiddelde. In Gelselaar, Geesteren, Ruurlo en Eibergen-oost is 3,9% tot 3,5% van de woonvoorraad per postcode verkocht. In Neede, Rekken, Haarlo en Beltrum is 2,3% tot 1,9% verkocht.
Ten opzichte van vorig jaar is de leegstand heel iets gedaald naar 3,7%. Alleen in Noordijk, Borculo, Neede en Beltrum is er geen daling van de leegstand te zien. Er zijn in 2017 meer nieuwe woningen gebouwd en gesloopt dan in 2016. Vorig jaar zijn 120 nieuwe woningen opgeleverd en 71 woningen gesloopt. Samen met enkele andere toevoegingen, samenvoegingen, onttrekkingen en correcties is de woningvoorraad met 40 woningen in Berkelland gestegen naar 19.484 woningen.
De nieuwbouw binnen de grote kernen is afgelopen jaren vooral in Eibergen gerealiseerd. In de periode 2010 tot en met 2017 zijn daar 152 woningen gebouwd, waarvan 120 in de nieuwe wijk Op de Bleek. In dat plan zijn in 2017 nog 34 woningen opgeleverd. In Borculo is de nieuwbouw beperkt toegenomen ten opzichte van 2016. In Neede is in beperkte mate sprake van nieuwbouw in enkele individuele, vaak kleinschalige woningbouwplannen. Opvallend is dat in Ruurlo de woningbouw, ondanks de enigszins aantrekkende markt, flink achterblijft bij de verwachtingen. Het nieuwbouwplan Leusinkbrink, waarbinnen met name mogelijkheden bestaan voor de bouw van tweekappers en vrijstaande woningen, voorziet blijkbaar niet optimaal in de actuele behoefte.
In de kleine kernen is afgelopen jaren sprake van een geringe groei van de woningvoorraad. In 2017 zijn bijvoorbeeld twee woningen opgeleverd in het plan ABCTA te Beltrum, vier aan de Lindevoort in Rekken en vier woningen op twee locaties in Rietmolen. Voor de kleine kernen wordt met bewoners en betrokken partijen de lokale woningmarkt beter in beeld gebracht. Zo moet een beter beeld worden verkregen van de toekomstige behoefte.
Per 1 januari 2017 was er op basis van de regionale woningbouwafspraken nog ruimte voor het toevoegen van 192 woningen aan de woningvoorraad in Berkelland. De plannen voor nieuwbouw en sloop van woningen zijn evenwel fors hoger en voorzien per 1 januari 2018 in een toename van 621 woningen. Berkelland blijft zich inzetten voor het verminderen van woningbouwplannen die niet in de actuele of toekomstige behoefte meer voorzien. Daarvoor zijn deze plannen onder de loep genomen. Welke krijgen groen licht en welke rood licht? Het resterend verschil tussen de regionale afspraken en de plannen met groen licht loopt gelijk met de bouw van woningen in de wijk Op de Bleek in Eibergen. Deze extra woningbouw in Eibergen leidt niet tot het verder terugdringen van plannen in de andere kernen omdat Berkelland streeft naar een gebiedsgerichte aanpak.