Werkzaamheden aan Rondweg Neede

NEEDE - Provincie Gelderland start op 28 mei met de laatste werkzaamheden aan de Rondweg Neede (N315 Haaksbergseweg). Het werk wordt in gedeelten uitgevoerd. De rondweg is naar verwachting begin november 2018 helemaal klaar.

Kruispunt wordt verkeersplein
Tussen 28 mei en 27 juli werkt de provincie aan het deel tussen de Koeweidendijk en de Oude Eibergseweg. Het kruispunt Haaksbergseweg/Rondweg wordt door een verkeersplein vervangen. Daarnaast komt bij de Kempersdijk een oversteek voor (brom)fietsers en voetgangers en wordt de Koeweidendijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Komslinger bij ingang van Neede
Tussen 28 mei en 2 november werkt de provincie aan het deel tussen de Kieftendijk en de grens met de bebouwde kom van Neede. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het verleggen van riolering kabels en leidingen. Bovendien legt de provincie een zogenaamde komslinger (verkeersremmende maatregel) aan bij de ingang van Neede en wordt de weg opnieuw ingericht.

Afsluitingen en omleidingen
Tijdens de werkzaamheden is de N315 tussen de rotonde Diepenheimseweg (Neede) en de Pastoor C.M. van Everdingenstraat (Rietmolen) afgesloten. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid.

Bus, fiets en voetgangers
Fietsers en voetgangers kunnen de N315 Haaksbergseweg blijven gebruiken tijdens de werkzaamheden. De bus wordt tijdens het werk door of langs het werkvak geleid. Dit kan van invloed zijn op de dienstregeling. De actuele dienstregeling is te vinden op www.keolis.nl en www.arriva.nl.

Informatie
Aannemer NTP Infra verzorgt de werkzaamheden en informeert aanwonenden en omliggende bedrijven die direct hinder kunnen ervaren via een nieuwsbrief en een wekelijks inloopspreekuur. Actuele informatie over werkzaamheden en omleidingsroutes staat op www.bereikbaargelderland.nl.


Themabijeenkomst in
Mantelzorgcafé

EIBERGEN - Vorig jaar is het MantelZorgCafé in Eibergen gestart. Tijdens het MantelZorgCafé op 5 juni is er in de Livio-locatie De Meergaarden een themabijeenkomst met als onderwerp: welzijn van de mantelzorger en grenzen stellen. De consulent van de Stichting Informele Zorg Twente is aanwezig om informatie te geven over dit onderwerp. Ook kan men vragen stellen en is er ruimte om informatie met andere mantelzorgers te delen. De aanvang van de middag is 13.30 uur. Iedere eerste dinsdag van de maand kunnen mantelzorgers die elkaar willen ontmoeten van 13.30 tot 15.30 uur terecht bij De Meergaarden. Het MantelZorgCafé is een ontmoetingsplek voor de mantelzorger, mét of zonder de verzorgde. De coördinatie van het MantelZorgCafé is in handen van Livio. Bij de uitvoering wordt samengewerkt met het Voormekaar team Eibergen en de wijkverpleegkundigen in Berkelland.

De Meergaarden ligt aan de Willem Sluijterstraat 6 in Eibergen.


Inschrijven voor
Boerendag Beltrum

BELTRUM - Op 21 en 22 juli vindt de Boerendag in Beltrum plaats. Op zaterdag 21 juli is het Full Pull Fest met onder andere de band Impakt en DJ Pim Pam Pompen.

Op zondag 22 juli is de Trekkertek en vele kinderactiviteiten met aansluitend muziek van de Disco Kings en Premium. Wie wil deelnemen aan de Trekkertrekwedstrijd op zondag 22 juli kan zich inschrijven op vrijdag 1 juni vanaf 20.30 uur bij Spilman in Beltrum. Tevens start dan de kaartverkoop voor het Full Pull Fest bij Dute en Spilman. Zie ook de advertentie op pagina 31.


Amivedi

EIBERGEN - Op de Landweerdijk is een kater gevonden, hij is cypers/grijs gestreept met een witte neus en witte borst en heeft een cyperse vlek boven de rechterbovenlip, hij is ongecastreerd. Voor informatie kan men contact opnemen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of mailen naar achterhoek@amivedi.com.