Foto: PR
Foto: PR Foto:

Ontwerpwedstrijd Doemee-award 2018

REGIO - Eind dit jaar reikt MEE Oost de Doemee-award uit. Een prijs voor een persoon of organisatie die zich met een lokaal initiatief inzet voor een samenleving waarin ook mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt optimaal mee kunnen doen. Voor het maken van de Doemee-award kunnen lokale kunstenaars met of zonder beperking t/m 31 juli een ontwerp indienen. De kunstenaar van het winnende ontwerp mag de opdracht voor het maken van in totaal drie awards uitvoeren.

Een jury beoordeelt alle inzendingen en kiest een winnaar. Kunstenaars, ateliers of dagcentra die mee willen doen aan de ontwerpwedstrijd van de Doemee-award kunnen zich aanmelden en hun ontwerp indienen via de website (button rechts 'Ontwerpwedstrijd Doemee-award voor lokale kunstenaars'). Het winnende ontwerp wordt in de eerste week van augustus bekendgemaakt.

Over de Doemee-award
Steeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin ook mensen met een beperking, chronische ziekte of afstand tot de arbeidsmarkt optimaal kunnen meedoen. Met hun enthousiasme maken zij het verschil; door op zoek te gaan naar mogelijkheden en niet te blijven denken in beperkingen. Iets wat een podium verdient en extra gewaardeerd wordt met een Doemee-award. Tot 1 oktober kan iedereen een initiatief van een persoon of organisatie nomineren via de website.


www.doemee-award.nl


29ste Marveldtoernooi over paar dagen van start

GROENLO - Op Sportpark Den Elshof worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de 29ste editie van het Internationaal Marveldtoernooi. Het bestuur van de Stichting Internationaal Marveldtoernooi wenst alle deelnemende teams veel succes toe. "In het bijzonder het team van s.v. Grol; geniet ervan en toi toi toi!"



Bijeenkomst voor naasten van mensen met autisme

REGIO - Op donderdag 14 juni vanaf 19.30 uur wordt in 't Brewinc, IJsselkade 13 in Doetinchem een bijeenkomst gehouden voor naasten van mensen met autisme: partners, ouders, broers en zussen, maar ook vrienden of buren. Deze avond wordt georganiseerd door GGNet, RondomAutisme en VIT-hulp bij mantelzorg. Toegang is gratis, evenals een kopje koffie of thee. Aanmelding vooraf is gewenst.

Omgaan met autisme kan veel vergen van naasten. Met vallen en opstaan leer je met de beperkingen die autisme geeft, om te gaan. Onwetendheid en onbegrip in je omgeving maken dat niet makkelijker. Waar loop je tegen aan in de omgang? Hoe ga je om met je eigen gevoelens zoals onmacht of gemis? Hoe zorg je dat je als naaste zelf energie blijft houden? Hoe ga je om met eventueel onbegrip van de omgeving?
Bovenstaande zaken komen aan de orde tijdens deze bijeenkomst. Het onderwerp wordt ingeleid door medewerkers van VIT-hulp bij mantelzorg en GGNet. Vervolgens kan er in groepjes of individueel over doorgepraat worden, onder andere met ervaringsdeskundigen van Rondom Autisme. In de groepjes staan respectievelijk de thema's 'eigen balans' en 'omgaan met je gevoelens' centraal.

Aanmelden kan via het formulier op www.rondomautisme.nl of mailen naar info@rondomautisme.nl. Men kan ook mailen naar info@vithulpbijmantelzorg.nl of bellen met VIT tel. (0544) 82 00 00, op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur.


Back to the 70s met Abba Fever in de Balzaal

RUURLO - Warm je stembanden maar vast op, want Abba Fever brengt je terug naar de jaren '70 en '80. Dancing Queen, Waterloo, Mamma Mia; alle grote hits komen voorbij, compleet met de herkenbare sound en handgemaakte glitterpakken. Swing mee in de Balzaal op zondag 10 juni, op Reurpop in Ruurlo.

In de zomer van 2010 ziet Abba Fever het (disco)licht. Inmiddels heeft de band net zoveel routine in het neerzetten van een waanzinnige show als Abba zelf. Sinds 2015 is de oorspronkelijke bezetting uitgebreid met een liveband en speelt de inmiddels 9-koppige band in theaters en poppodia door heel Nederland. Na meerdere optredens door heel Nederland, komt de band deze zomer de Balzaal van Reurpop op z'n kop zetten.