Succes voor het Needse turnen. Foto: Roxanne Geurink
Succes voor het Needse turnen. Foto: Roxanne Geurink Foto:

Artemis regiokampioen

NEEDE - Zaterdag 26 mei hadden de turnsters uit de vijfde divisie hun regiofinale. Alleen de allerbesten uit de regio hadden zich gekwalificeerd om hier te strijden voor de titel. Het niveau lag dan ook hoog. NGV was goed vertegenwoordigd en leverde zelfs een kampioen af.

In de eerste wedstrijd mochten voor NGV Charity Holtmaat en Aafke Thuinte aan de slag, uitkomend in de jeugd 1. Zij turnden een nette wedstrijd, wat Aafke op een veertiende en Charity op een twintigste plek bracht. In de tweede wedstrijd waren de instappers aan de beurt; hier hadden zich maar liefst zes meiden zich voor de finale geplaatst. Ninthe Meekes werd negentiende, Femke van der Sluis achttiende, Vivienne Voordouw veertiende, Lot Veldhuis dertiende en Merle zevende. Als klap op de vuurpijl mocht Artemis Clark na een heel goede wedstrijd het goud in ontvangst nemen!

Als laatste mochten Fiene Hassink en Paula Janssen aan de bak, uitkomend in de klasse pupil 2. Ze turnden een goede wedstrijd. Helaas maakte Paula wat foutjes op de balk, wat haar een podiumplek kostte. Uiteindelijk eindigden ze op een gedeelde veertiende plek.