IVN/KNNV-thema-avond: waterkunstwerken

EIBERGEN - Woensdagavond 13 juni organiseren IVN en KNNV Oost-Achterhoek de thema-avond: waterkunstwerken, aanvang 20.00 uur, in De Huve, Grotestraat 52. Spreker is Mark Tielemans, werkzaam bij Rijkswaterstaat. Entree: 3 euro voor leden, 5 euro voor niet leden, inclusief een kop koffie koffie of thee.

Marc Tiellemans werkt sinds 3 jaar bij Rijkswaterstaat in de Regio Oost-Nederland, in het district Noord (Noord Gelderland/Overijssel). Als objectdeskundige Elektrotechniek houd hij zich bezig met het beheer en onderhoud van elektrotechnische installatie(delen) van de verschillende objecten. Dit kan zowel in het 'droge' deel van het areaal zijn (het hoofdwegennet), als in het 'natte' deel van het areaal (het hoofdvaarwegennet).

Hij komt vertellen over dit 'natte' areaal. Dat bestaat uit onder andere vaarwegen, sluiscomplexen, beweegbare bruggen en gemalen. Met deze objecten draagt Rijkswaterstaat zorg voor:

- de doorstroming van het scheepvaartverkeer over het Twentekanaal, de IJssel en het Zwarte Water;
- het hiervoor benodigde waterpeil op deze vaarwegen met inzet van gemalen (vaak in samenwerking met een Waterschap);
- de doorstroming van het wegverkeer dat deze vaarwegen moet kruisen (middels vaste en beweegbare bruggen);
- hoogwaterbescherming met behulp van de, in verschillende van deze complexen geïntegreerde, primaire kering-systemen.

Niet alleen de uitvoering van het werk van Rijkswaterstaat is van belang. Ook moet er goed worden samengewerkt met partners, zoals de Waterschappen en belanghebbenden, b.v. bedrijven die gebruik maken van de infrastructuur.


Obbink Mannenavond wederom succesvol

LICHTENVOORDE - Op vrijdag 25 mei was de jaarlijkse Mannenavond bij Obbink in Lichtenvoorde. Bier, BBQ en de nieuwste innovaties op gebied van consumentenelektronica, daar draaide het allemaal om. Een avondvullend programma met meer dan twintig demonstraties, variërend van de nieuwste fitnessarmbanden tot een volledig spraakgestuurde woonkamer. Mannen die het leuk vinden om volledig op de hoogte te blijven van de nieuwste vinden, mogen de Mannenavond eigenlijk niet missen. En voor wie de Mannenavond toch heeft gemist, is er nog een troost: volgend jaar is er weer een Mannenavond. En bovendien: de Megastore van Obbink biedt ook nu, na de Mannenavond, nog 1200 m2 beleving.


Daphne vijftiende op NK Meerkamp

NEEDE - Daphne Kolthof uit Neede heeft zaterdag deelgenomen aan het NK meerkamp in Tilburg. Zij turnt voor Ypsilon Doetinchem 2e divisie senior. Op vloer en sprong behaalde ze een goede score, maar op balk en brug heeft ze wat punten laten liggen. Hierdoor behaalde ze een vijftiende plaats van de 36 deelneemsters.