Het voetbalgezin Wormgoor uit Noordijk met van links naar rechts Elske, Bart, Peter en Wim. Foto: Rob Weeber
Het voetbalgezin Wormgoor uit Noordijk met van links naar rechts Elske, Bart, Peter en Wim. Foto: Rob Weeber

Geen Wormgoor meer bij vv Noordijk

NOORDIJK - Het leek in vroegere tijden ondenkbaar dat de naam Wormgoor van de ledenlijst van vv Noordijk verdwenen zou zijn. De naam Wormgoor was onlosmakelijk verbonden aan de vv Noordijk. Maar de tijden zijn veranderd en na vele decennia clubliefde en betrokkenheid bij het eerste elftal, verlaat de laatste telg van de familie Wormgoor de voetbalclub. Zijn naam is Bart Wormgoor. Vanaf volgend seizoen speelt ook hij bij vv Lochuizen.

Vader Wim Wormgoor begrijpt de stap die uit sportief oogpunt genomen is. Het eerste elftal van de club is drie jaar geleden al opgeheven en op dit moment is er nog maar een elftal actief. Bij Lochuizen zijn komend seizoen vier elftallen actief en dat biedt meer mogelijkheden voor de sportieve ambities van Bart. Wim Wormgoor speelde ooit met vijf broers in het eerste van vv Noordijk. Van die broers was de jongste, Han, de felste en hij werd nog wel eens geschorst. Maar het was de tijd van de zwart-wit pasjes met onduidelijk foto's, dus geschorst of niet, hij deed gewoon mee. Op zijn 22ste verliet Wim de club. Hij trouwde en moest dichter bij zijn werk gaan wonen. Zijn nieuwe club werd de vv Klein Dochteren (Lochem). In 1988 kwam hij terug naar de vv Noordijk en speelde tot zijn 42ste weer in het eerste elftal. In 2010 verliet hij de club en werd trainer in Lochuizen. Het was een stap die binnen de club niet overal begrepen werd. Na drie jaar nam hij een jaar vrijaf, waarna hij bij sportclub Neede terecht kwam. Hij trainde het derde elftal en behaalde daarmee het kampioenschap in 2012/2013. Daarna vertrok hij weer naar vv Lochuizen. In die tijd stapte ook zijn oudste zoon Peter van vv Noordijk over naar vv Lochuizen. Ook nu was er wat onbegrip voor de keuze binnen de oude vereniging. Wim echter is helder in zijn mening hieromtrent. Beide clubs hebben de kans gehad om te fuseren en hadden die kans moeten aangrijpen. Het past in de huidige tijd. Saillant detail zou zijn dat de familie weer min of meer op het oude nest terugkeert.

De oudste zoon Peter speelde anderhalf jaar in het eerste bij Lochuizen alvorens hij de overstap naar het tweede maakte. Het is nog even afwachten of de sportieve ambities van Bart uitkomen. Net zoals alle Wormgoors heeft hij het talent en de ambitie voor het eerste elftal en stiekem gokt hij ook op een plaats in het eerste. Maar hij is realistisch genoeg om te begrijpen dat dit aan de trainer ligt. In de aanloop naar het komende seizoen trainen het eerste en tweede elftal samen tot en met de bekerwedstrijden. Daarna wordt de definitieve keuze gemaakt wie in welk elftal terecht komt. Tenslotte is er ook nog een dochter als voetballer actief, Elske. Zij voetbalt weliswaar in Haarlo, maar wel in het eerste van de dames. Een ding staat in ieder geval vast, moeder Wormgoor gaat nog lang door met het wassen van voetbalshirts.