De Muziekfabriek tijdens een eerder optreden. Foto: Hanneke Glazenburg
De Muziekfabriek tijdens een eerder optreden. Foto: Hanneke Glazenburg

Jeugd Euphonia geeft buitenconcert

EIBERGEN - Op zaterdag 23 juni zal de jeugd van Euphonia een afsluitend concert van het muzikale seizoen geven in het centrum van Eibergen. Op deze middag zullen zij laten horen wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. Van 14.00 uur tot 15.30 zijn de jeugdige muzikanten te vinden en te horen bij Plus Koenders.

De percussiegroep zorgt voor een knallende opening, zij zullen op verschillende slagwerkinstrumenten laten horen en zien wat ze in huis hebben. Hierna neemt de muziekfabriek de muzikale middag over samen met de startersgroep. Bij de startersgroep leren de leerlingen samen muziek maken, ze spelen nog maar een jaar samen maar het klinkt al heel goed. De muziekfabriek is een gemengde groep die het afgelopen jaar flink gegroeid is. Zij zullen verschillende nummers ten gehore laten brengen.


Renske Luttikholt eerste in de Z1 dressuur

REKKEN - Zaterdag 23 juni heeft Anouk Geverinck een derde prijs gewonnen met haar pony Bloklands Hoeve's Joy. Bente te Vaarwerk won twee keer een vijfde prijs met haar pony Summer. Beide reden in de klasse B dressuur categorie D/E.

Zondag 24 juni won Renske Luttikholt een eerste prijs in de Z1 dressuur met haar paard Zoralis. Susan Karnebeek behaalde een zesde prijs in het B springen met haar paard Valtic. Alle ruiters komen uit voor de Molenruiters uit Rekken.


Sportvliegers Eibergen

EIBERGEN - Leden van de Sportvliegers Eibergen hadden dit weekend een dubbel vlucht. Zaterdag 23 juni werd vervlogen vanuit Peronne en Chateaudun.

De wedvlucht vanuit Peronne had een afstand van 354 kilometer vanuit Eibergen. Met een noordwestenwind en half tot zwaar bewolkt weer, twaalf deelnemers en 153 duiven in concours. Hier de top tien: G. Wielens 1,3,6 en 9, H. Ruiters 2, H. Hengeveld 4 en 5, H. Vultink 7, 8 en 10.

Dan de wedvlucht vanuit Chateaudun met een afstand van 585 kilometer vanuit Eibergen. Hier tien deelnemers met 69 duiven in concours. De top drie met weer dezelfde winnaar: G. Wielens 1, J. Bennink 2, H. Vultink 3.


Concordia (ont)goochelt

BELTRUM - Muziekvereniging Concordia geeft met al haar leden op donderdag 5 juli vanaf 19.30 uur (Mariaplein Beltrum) een open air concert. En Concordia wil alle muzikale capriolen uit de hoge hoed toveren. Luchtige stukken en zomerse nummers worden 'ontgoocheld'. De Slingelandkapel sluit de avond af, speciaal voor de terrasgangers, die zo van twee dingen tegelijk kunnen genieten: Duitse Egerländer én een lekker koud biertje op het verwarmde terras van Dute.

Voor de mensen die meer van goochelen houden dan van muziek is er een bekende Mistery Guest, die de bezoekers ook versteld zal doen staan met zijn gegoochel maar... 'loat oe niks wies maken'.
Uiteraard is dit open-air pleinconcert vrij toegankelijk en voor alle leeftijden veelbelovend. Kom vooral 'samen' om er een betoverende zomerse avond van te maken, in hartje Beltrum.

(Indien we onvoorspelbare weersomstandigheden niet kunnen weggoochelen zullen we in Dacapo er een veelbelovende avond van gaan maken met daarna een genoodzaakt drankje in de 'Nootzaak'.)