Individuele dressuurproeven in Eibergen. Foto: PR/de Berkelruiters
Individuele dressuurproeven in Eibergen. Foto: PR/de Berkelruiters

Dressuurweekend in Eibergen

EIBERGEN – Het jaarlijks dressuurweekend wordt van vrijdagavond 29 juni tot en met zondag 1 juli door PC & LR de Berkelruiters georganiseerd op en rondom hun eigen oefenterrein 't Wievenveld. Het weekend kent twee dagen dressuursport voor de individuele ruiters.

Op vrijdagavond komen de teams voor de afdelingsdressuur aan bod. De afdelingsdressuur voor vier- en zestallen wordt verreden. Op deze avond rijden vier of zes ruiters als team een dressuurproef.
Op zaterdag worden de individuele dressuurproeven in de klasse Bixie (speciaal voor de allerkleinste pony ruiters) en klasse BB tot en met ZZ-Licht verreden voor zowel de paarden als de pony's. Zaterdagmiddag staat er, in samenwerking met DAH-Regio Oost, een koudbloeden dressuurwedstrijd in de klasse B tot en met Z2 op het programma.
Op zondag worden de individuele dressuurproeven in de klasse BB tot en met ZZ-Licht verreden voor de paarden.
Zaterdag en zondag zijn er tevens selectie wedstrijden voor de Kring Achterhoek. Door deel te nemen aan selectiewedstrijden kan de ruiter zich plaatsen voor de Gelderse Kampioenschappen. De wedstrijden zijn op vrijdagavond van 18.00 tot 20.30 uur, op zaterdag en zondag van 9.00 uur tot 16.00 uur. Iedereen is welkom op het oefenterrein van De Berkelruiters aan 't Wievenveld 4 in Eibergen.


www.berkelruiters.nl