Buurtmarkt op de voormalige waterzuivering Kronenkamp. Foto: Rob Weeber
Buurtmarkt op de voormalige waterzuivering Kronenkamp. Foto: Rob Weeber

Buurtmarkt Natuurpark Kronenkamp goed bezocht

NEEDE - Vele buurtbewoners hebben zaterdagmiddag gehoor gegeven aan de oproep om een bezoek te brengen aan de buurtmarkt op de voormalige waterzuivering Kronenkamp in Neede die wordt omgebouwd tot een Natuurpark. Tussen 11.00 en 17.00 uur konden de bezoekers een excursie rondom het park krijgen en kennis maken met de jongste ontwikkelingen.

Door Rob Weeber

De twee initiatiefnemers van het park, het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid Oost Achterhoek (IVN) en de Stichting Vleermuizendorp Neede vertegenwoordigden samen met de Vereniging Agrarisch Natuurbeheer (VAN) Berkel en Slinge de thema's natuur en vleermuizen, twee van de vijf thema's die straks op het nieuwe park verbeeld zijn. De VAN Berkel en Slinge liet alles rondom de bij zien en met de Stichting Vleermuizen Neede kon een vleermuiszomerverblijf (kastje) gebouwd worden. Daarnaast verzorgde zij rondleidingen over het terrein en een excursie over vleermuizen.
Verder waren er diverse hobby's te zien, zoals manden vlechten en houtdraaien, was er een modelspoorwegbaan en kon er gesport worden op de naastgelegen Padelbaan van de TV-Neede. Wie bovendien trek in biologische groente had, kon terecht bij de kraam van Wijkmoestuin De Berg.

Het Natuurpark Kronenkamp is geen project van derden, maar een project van de buurt, van de volwassenen en kinderen die er rondom wonen en werken. Het zijn de volwassenen die vrijwilligerswerk doen, zoals het groenonderhoud, en het zijn de schoolkinderen die het openluchttheater bedachten en gebruiken. Juist dat feit maakt het zo'n speciaal project en bovendien uniek in de opzet.