De jeugdige deelnemers aan de clubkampioenschappen. Foto: Remco Winkelhorst
De jeugdige deelnemers aan de clubkampioenschappen. Foto: Remco Winkelhorst

Clubkampioenen bij Vios Gym in Beltrum

BELTRUM - Zaterdag 30 juni waren de jaarlijkse clubkampioenschappen van Vios Gym Beltrum. Dit jaar deden er 36 kinderen mee aan de wedstrijd, daarnaast werden er verschillende demonstraties gegeven. Zo'n zestig jeugdleden werden deze morgen aangemoedigd door het enthousiaste publiek dat genoot van een mooie en sportieve gymochtend.

Voor het eerst waren alle jeugdleden te bewonderen in de nieuwe clubkleding geleverd door Han te Woerds Sport uit Lichtenvoorde. Mede dankzij kledingsponsor Marboma is het kledingfonds succesvol opgericht in het afgelopen seizoen.
Een tiental jongens streden om de eerste plek, uiteindelijk werd Mark Baks de kampioen. Bij de meisjes wist Anne Klein Tuente de titel van clubkampioen te veroveren.
Daarnaast lieten de meiden van de springgroep prachtige en gedurfde sprongen zien. Deze groep traint nu drie jaar met elkaar en bestaat uit dertien enthousiaste meiden tussen de 10 en 15 jaar. Tenslotte kon het publiek genieten van een turndemonstratie van de selectie van Vios gym. Zij hebben het afgelopen jaar goede prestaties geleverd op de wedstrijden in de regio en lieten daar nu een aantal oefeningen van zien.
Alle nummers één, twee en drie ontvingen een welverdiende gouden, zilveren of bronzen plak en de kampioenen keerden huiswaarts met een prachtige beker. Daarnaast kregen alle deelnemers een medaille als aandenken aan deze mooie afsluiting van het gymseizoen, dat zorgde voor vele blije gezichten.

Vios Gym is volop in ontwikkeling: afgelopen jaar zijn er nieuwe initiatieven opgezet, dit in nauwe samenwerking met Kulturhus de Wanne en basisschool de Sterrenboog. De cursus 'in Balans' werd door vele ouderen in en om Beltrum bezocht. De reeks gymlessen van 'Nijntje Beweegt' op de Sterrenboog krijgt aankomend schooljaar een vervolg.
Naast de lessen voor de jeugd verzorgd Vios Gym ook lessen voor ouderen. Op woensdagochtend en woensdagavond krijgen verschillende groepen training. De herengroep die van 18.30-19.30 uur bij elkaar komt kan nieuwe leden gebruiken.


www.viosgym.nl