Peuters laten zien wat ze allemaal hebben geleerd. Foto: PR
Peuters laten zien wat ze allemaal hebben geleerd. Foto: PR

Kleuters halen beweegdiploma bij Needse Gymvereniging

NEEDE - Vorige week zaterdag vond in het DAR-gebouw in Rietmolen het Nijntje Beweegfeest plaats. De zaal was feestelijk versierd met ballonnen en slingers. Vaders, moeders, opa's en oma's kwamen kijken naar wat de kleuters het afgelopen jaar hebben geoefend tijdens de gymles. Na een gezamenlijke opwarming werd er gestart bij zeven stations, waar de kinderen konden bewegen. Hier konden ze rollen, duikelen, schommelen, klimmen, gooien en lopen over (schuine) banken. Aan het eind kregen alle kinderen hun beweegdiploma uitgereikt.

Het Nijntje Beweegdiploma kent twee variaties: diploma één voor de twee- tot vierjarigen, en een diploma twee voor de vier- tot zesjarigen. Met het Beweegdiploma worden kinderen gestimuleerd te bewegen. Dit is goed voor de sociale en motorische ontwikkeling. Kinderen vanaf twee tot en met zes jaar, die lid zijn van de Needse Gymnastiekvereniging; groep 1, 2 en 3 van de Kisveldschool en kinderen van de gymnastiekvereniging in Hengevelde hebben laten zien, wat ze hebben geleerd bij de juffen Lavinia, Adrianne, Mayelle en Imelda.

Voor het nieuwe seizoen worden de lessen voor het Nijntje Beweegdiploma opnieuw gegeven in de Spilbroekhal in Neede en in Rietmolen.


www.ngvneede.nl


Uitslag Sportvliegers

EIBERGEN - Leden van de Sportvliegers Eibergen namen deel aan de wedvlucht vanuit Bourges. Af te leggen afstand voor de duiven was 635 km met mooi weer en een noordoostenwind. Er waren 8 deelnemers met 53 duiven in concours. De top drie was: H. Vultink 1; G. Wielens 2 en 3. Dan was er nog de eerste jongeduivenvlucht vanuit Sittard. Hier was de af te leggen afstand 131 km met ook ogenschijnlijk mooi weer en een noord oosten wind en dit ogenschijnlijke mooie weer koste de jonge duiven nogal wat moeite. Er waren 9 deelnemers met 248 duiven in concours. Snelste tien duiven als volgt: H. Vultink 1,2,4,5,6,7 en 10; G. Wielens 3; H. Gelink 8.


Uitslagen Molenruiters

REKKEN - Donderdag 5 juli te Haaksbergen heeft Manon Elseweijer een eerste prijs gewonnen op de haflingerwedstrijd in de B-dressuur. Bianca ten Elsof heeft een derde prijs gewonnen in de L1 dressuur. Beide reden op het paard W-Boss van de Citadel. Zaterdag 7 juli te Aalten heeft Anouk Geverinck een 3e prijs gewonnen in de B dressuur categorie DE. Dit deed ze met haar pony Bloklands Hoeve's Joy. Mede door deze prestatie heeft ze zich weten te plaatsen voor de Gelderse Kampioenschappen en werd derde van de kring. Merlijn Geverink heeft een 1e prijs gewonnen in de L2 dressuur categorie A/B/C. Hiermee werd ze kringkampioen en heeft zich ook geplaatst voor de Gelderse kampioenschappen. Bente te Vaarwerk heeft een vijfde prijs gewonnen in de B dressuur categorie D. Dit deed ze met haar pony Summer. Zondag 8 juli te Aalten heeft Nicole Lammers een tweede prijs gewonnen in de L1 dressuur met 202 punten. Al deze ruiters komen uit voor de Molenruiters uit Rekken.


Leerlingen Tormijnschool naar Needse Berg op 'verjaardagsdag'

NEEDE - Afgelopen week is de meester- en juffendag gevierd op de Tormijnschool. In plaats van de verjaardag van elke juf of meester apart te vieren viert de gehele school op dezelfde dag een feest. En als het even kan met mooi weer. En dat was afgelopen maandag het geval. Alle kinderen hebben heerlijk gespeeld in de Ordelmanskoele in de Needse Berg waar een mooie speelplek is aangelegd en waar iedereen naar hartenlust kan klimmen en klauteren. Hierbij werden de jongere kinderen van groep 1 en 2 uiteraard geholpen door de oudere leerlingen, want soms is de stap van de ene boomstam naar de andere net iets te groot voor die korte beentjes. Terwijl de jongste kinderen daarna heerlijk speelden rondom de olifant, daagden de oudere leerlingen elkaar uit tijdens een potje levend stratego. 's Middags werd het feest voortgezet op school waar er heuse waterpret was: onder de sproeier, estafette met bekertjes water of elkaar afgooien met een spons, heerlijk verfrissend bij dat warme weer. Deze prachtige dag werd afgesloten met een ijsje.