De deelnemers aan de Techniekweek met hun certificaat. Foto: Wout Klein Goldewijk
De deelnemers aan de Techniekweek met hun certificaat. Foto: Wout Klein Goldewijk

Techniekweek Sportclub Neede groot succes

NEEDE - Bij Sportclub Neede werd, in samenwerking met de Sport Federatie Berkelland, de achtste editie van de techniekweek georganiseerd. Onder zomerse omstandigheden en met medewerking van jeugdige trainers van sportclub Neede werd er vol enthousiasme gevoetbald van maandag 16 tot en met woensdag 18 juli.

Met zestig deelnemende kinderen uit Neede, Beltrum, Eibergen, Rietmolen, Noordijk en Rekken was het druk bezocht. Er werd steeds gewerkt in zes groepjes, op leeftijd ingedeeld. De eerste dag stond eerst in het teken van een circuittraining waarbij onder andere de traptechniek, dribbelen en loopcoördinatie op het programma stonden. In de pauze tussendoor kon een quiz over het WK natuurlijk niet ontbreken.

Het tweede deel werd onder andere de schietsnelheid gemeten van de kinderen, maar ook de nauwkeurigheid werd getest en verbeterd bij meerdere mikvormen. Tijdens de tweede dag werd wederom een circuittraining aangeboden, maar dit keer uiteraard met andere vormen zoals 1-tegen-1-situaties, kappen en draaien en passeerbewegingen. Het tweede deel konden de kinderen kennis maken met iets nieuws, namelijk voetbaldarts. Een levensgroot dartbord waarop ze zoveel mogelijk punten probeerden te scoren door niet drie pijlen te gooien, maar drie voetballen te schieten die op het bord bleven plakken. Daarnaast kwam latje schieten voorbij en werd een toernooi afgewerkt. Ook nu een welverdiende pauze, na een wederom warme en zonnige dag, met een tweede 'WK voetbal quiz'. De derde en laatste dag werd er afgesloten met een groot toernooi met zijn allen. Hierbij werd op drie veldjes gespeeld met een verdeling op leeftijd per veld. Voorafgaand aan dit eindtoernooi konden de kinderen via ludieke voetbaloefeningen eerst warm draaien. Zo konden ze bijvoorbeeld bezig met 'tribune schieten', een beachvoetbaltoernooi en een uitgezet parcours in footgolf dat ze als team af moesten leggen in zo min mogelijk schoten.

Als afsluiting van deze techniekweek kreeg het winnende team van de voetbalquiz een leuke prijs en werd deelnemers genoemd die op een onderdeel extreem goed gescoord hadden. Voordat de kinderen naar huis gingen, kregen ze elk een eigen diploma met mooie persoonlijke foto mee, een presentje in de vorm van een pet als aandenken van deze techniekweek en namens sportclub Neede een ijsje om even af te koelen.

Met een ijsje in de hand werd er door de deelnemers nog eenmaal geapplaudisseerd voor de jeugdleiders die elke dag de groepen prima hielpen. Ook Pascal Vaanholt van sportclub Neede kreeg een groot applaus van iedereen voor zijn hulp deze dagen. Hij had alle zaken rondom de kantine en velden perfect geregeld. Na dit applaus kon iedereen genieten van zijn vakantie.