De Tourclub Eibergen heeft weer fraaie routes uitgestippeld. Foto: Henk ter Horst
De Tourclub Eibergen heeft weer fraaie routes uitgestippeld. Foto: Henk ter Horst

Eibergse Fietsdagen: routes naar vier windstreken

Keuze uit tochten van 25, 40 of 60 kilometer

EIBERGEN – Voor het vijfde jaar achtereen heeft TCE-Tourclub Eibergen vier nieuw routes samengesteld voor de Eibergse Fietsdagen. Dit jaar staan deze letterlijk in het teken van de vier windrichtingen. Dinsdag 7 augustus is de eerste fietsdag en de start is vanaf 09.00 uur bij Eet- en Feestcafé De Klok. De deelnemers kunnen starten tot 13.00 uur, het startbureau sluit om 17.00 uur. Elke fietsdag levert de deelnemers een andere mooie windstreek, via routes van 25, 40 of 60 km.

Op dinsdag 7 augustus gaat de route in noordelijke richting, naar het Needse Achterveld. De kortste route gaat via Rietmolen terug naar Eibergen.

Starten kan elke dag tussen 9.00 en 13.00 uur

Deelnemers aan de beide langere afstanden fietsen na de stempelpost in Hengevelde verder noordwaarts richting de buurtschap Wiene. Daarvan gaat 40 km-route terug naar Eibergen. Deelnemers aan de 60 km fietsen verder noordwaarts richting Bentelo en gaan via Twickel en Haaksbergen en Brammelo terug naar Eibergen.

Op woensdag 8 augustus is de westelijke route. Die gaat richting Haarlo.
De deelnemers aan de 40 en 60 kilometer routes fietsen richting de Waterhoek en richting Ruurlo. De 40 km gaat via de Lebbenbrugge richting Heure. De deelnemers aan de 60 km gaan echt Ruurlo in en gaan via De Wiersse en de Wildenborch richting Barchem, om dan via Heure, samen met de twee kortere routes, via Kisveld en buurtschap Hoonte terug naar Eibergen te gaan.

Fietsen door de Achterhoek, Twente en een stukje Duitsland

Op donderdag 9 augustus fietst men in oostelijke richting. Eerst gaat het richting Rekken en het Haaksbergerveen. De kortste route buigt daar richting Oldenkotte voor de terugweg. De 40 km duikt het Haaksbergerveen in om na een aantal kilometers bij het Kommiezenpad te belanden. Daarna fietsen de deelnemers door het Lüntenerwald om vervolgens via fraaie Duitse landweggetjes in het pittoreske Ammeloe aan te komen. De 60 km-deelnemers duiken even ná de 40 km fietsers ook het Haaksbergerveen in en gaan richting Buurse eh sluiten via Lünten aan de op de 40 km route. Even na Ammeloe, kort voor Oldenkotte, sluit iedereen aan op de 25 km route. Via het Berkelfietspad gaat het via de Piepermolen in Rekken en verder langs de Ramsbeek keert men terug in Eibergen.

Op vrijdag 10 augustus gaat men in zuidelijke richting, naar het Zwillbrocker Venn en De Leemputten. Daarvandaan gaat de 25 km terug naar Eibergen via De Laarberg.
Deelnemers aan de 40 en 60 km rijden via het buitengebied van Winterswijk naar de Sevink Mölle. De 40 km-fietsers gaan via het Karkpad richting het prachtige fietspad naast de Beurzerbeek. Na de splitsing fietsen de 60 km deelnemers richting Corle. Na deze buurtschap volgt de fraaie route langs het Korenburgerveen om enige tijd later aan te sluiten op de 40 km route. Gezamenlijk gaat het dan richting Zwolle (bij Grolle) om via de Laarberg aan te sluiten bij de 25 km-route richting Eibergen.

Elke dag kan er gestart worden vanaf 09.00 uur; deelnemers kunnen starten tot 13.00 uur. Het startbureau sluit om 17.00 uur. De start is bij Eet- en Feestcafé De Klok.
Deelnemers kunnen week- en dagkaarten kopen. Een weekkaart kost tien euro en een dagkaart vier euro; de prijzen zijn voor alle afstanden gelijk.
Elke deelnemer ontvangt een duidelijke routebeschrijving; daarnaast wordt elke route ook uitgepijld met de bekende oranje NTFU-pijlen.


www.tceibergen.nl