Jeroen Berentsen. Foto: PR
Jeroen Berentsen. Foto: PR

Jeroen Berentsen 12,5 jaar in bestuur VFV Holterhoek

HOLTERHOEK - Afgelopen vrijdag was het precies 12,5 jaar geleden dat Jeroen Berentsen in het bestuur kwam van de Volksfeestvereniging (VFV) Holterhoek. Dit is op ludieke wijze gevierd met de overige bestuursleden en aanhang. Er werd een spandoek opgehangen en bij zo'n gelegenheid hoort natuurlijk ook een officiële oorkonde. Jeroen heeft bij zijn bestuurswerkzaamheden op digitaal gebied hulp van zijn 'persoonlijke secretaresse' Carola, dit omdat hij met zijn 'pre-historische' Nokia nogal beperkt is. Tijdens de Holterhoekse kermis van vrijdag 17 tot en met zondag 19 augustus zal bij Grenszicht ook nog eens aandacht worden besteed aan de jubilaris.


Zindag Antonius Rekken

REKKEN - Zaterdag 8 september wordt in en om De Antonius in Rekken, een 'Zindag' gehouden. Wie verlangt naar ontspanning, religieuze bezinning en verbondenheid is van harte welkom.

Het gekozen thema voor die dag is:Water. De protestantse kerk De AntoniuS, gelegen aan de Lindevoort 20, fungeert die dag als klooster, de natuur aan de Berkel als kloostertuin, een ruimte in Den Hof is de refter waar we samen eten. Een ééndags-retraite dus, zoals in een klooster, met een aantal korte vieringen in het kerkje; wandelen langs de Berkel; stilte en elkaar ontmoeten 'aan tafel' voor een goed gesprek; samen eten en drinken. De dag begint om 9.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De onkosten bedragen tien euro per persoon. De begeleiding is in handen van dominee Eveline Struijk (tel. 472987 of e.strubo@gmail.com) , en dominee Jet Lieftink (tel. 293138, lieftink-buijs@kpnplanet.nl). Opgave kan bij een van hen, tot 28 augustus.


Boek voor de burgemeester

BERKELLAND - Margreet Boot woont in Berkelland en schrijft al jaren boeken. Dit keer ging ze een stap verder; ze vertaalde een boek naar het Engels: 'The dream of an astronaut'. Vanuit Estinea was haar begeleider donderdag 19 juli aanwezig toen Margreet het boek overhandigde aan burgemeester Joost van Oostrum. De allereerste die het boek ontving was hij echter niet; die eer viel de zaterdag ervoor ten deel aan André Kuipers.