Winst Eggink & Pieper

BORCULO - Op zondag 29 juli stond er een jonge-duivenvlucht gepland. In verband met de weersverwachting en de warmte op zaterdag was de vlucht een dag opgeschoven.

Ook werd er niet verder weg gelost: er werd weer gelost in het Belgische Tienen op ongeveer 181 km vanaf Borculo. De duiven vertrokken in Belgiƫ om 8:30 uur. Het bleek de juiste beslissing, want het was minder warm en voor de verandering hadden de duiven nu een stevige zuidwestenwind in de rug.

De eerste duif haalde een gemiddelde snelheid van bijna 90 km per uur. Voor de veertiende keer dit seizoen klokte Ben Pieper de eerste duif in de vereniging. De duif werd geklokt om 10:31 uur.

Daarnaast was er een fondvlucht vanaf Bergerac in Frankrijk op ongeveer 920 km van Borculo, Deze duiven werden op zaterdag 28 juli gelost en op zondagmorgen klokte Henk Eggink de eerste duif in Borculo en de derde duif in CC De Graafschap van 126 duiven.

Uitslag: Tienen (B.): 1, 4, 5, 9, 10, 11,14.15. Ben Pieper; 2, 3, 8, 12, 13. Willy Rosendahl; 6, 7. Comb. G. Tjoonk & Zn; Bergerac (F.): 1, 3. Henk Eggink, 2. Alwin Hogeweg.


Uitslagen Molenruiters

REKKEN - Op zondag 29 juli te Varsseveld heeft Rita Wisselink een eerste prijs gewonnen in het B-springen met haar paard Ziris.

Zondag 29 juli te Winterswijk heeft Carolien Kroekenstoel een tweede prijs gewonnen in de B-dressuur met haar paard Forte.

Annemarie Kroekenstoel won in Winterswijk een vierde prijs in de L2-dressuur met haar paard Gadget.

Merlijn Geverink heeft een eerste prijs gewonnen in de L2-dressuur categorie A/B/C met haar pony Marscha.

Bente te Vaarwerk heeft een derde prijs gewonnen in de B dressuur categorie D/E met haar pony Summer.

Alle ruiters komen uit voor de Molenruiters uit Rekken.


Pasruiters

NEEDE - Afgelopen weekend werden er verschillende prijzen opgehaald op het concours in Winterswijk door leden van de Pasruiters.

Fajah Schurink behaalde met haar pony Mellaer's Lord of the Rings een tweede en een vijfde prijs in de B dressuur categorie D/E. Nathasja ten Brinke wist met haar paard Arendsoog een eerste prijs te bemachtigen in de klasse L1/L2. Britt Riethorst behaalde in dezelfde klasse een derde prijs met haar paard Gelesta.