Winnaars 24Kitchen Food Truck Awards 2018:  Robert Geessink en Wout Leerink van De Melkbus, samen met Julius Jaspers. Foto: PR
Winnaars 24Kitchen Food Truck Awards 2018:  Robert Geessink en Wout Leerink van De Melkbus, samen met Julius Jaspers. Foto: PR

De Melkbus wint 24Kitchen Foodtruck Award 2018

EIBERGEN - Foodtruck De Melkbus uit Eibergen heeft de '24Kitchen Food Trucks Awards 2018' gewonnen. In de finaleronde streden uiteindelijk drie foodtrucks om de felbegeerde titel. Op de website van de 24Kitchen Food Truck Awards kon er, in de maanden juni en juli, door het publiek gestemd worden op de genomineerde trucks. De Melkbus wist in de finale-ronde met vijftig procent van de stemmen te winnen. Broertjes Saté uit Dordrecht (38% van de stemmen) en Meat at the Bar uit Broek in Waterland (12% van de stemmen) maken de top drie compleet.

Julius Jaspers: "Foodtrucks zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit het culinaire landschap en het is mooi om te zien wat de verkiezing teweeg brengt. Na een intensieve stemronde, kunnen we met vijftig procent van de stemmen spreken van een terechte en originele winnaar. Het vega-concept van De Melkbus is helemaal van nu." Robert Geessink en Wout Leerink (De Melkbus): "Wij zijn ontzettend blij dat zoveel mensen op ons hebben gestemd. Het voelt heel goed dat men onze producten en het eerlijke verhaal erachter weet te waarderen."
De Melkbus is het idee van de twee boerenzonen Robert Geessink en Wout Leerink. In hun foodtruck wordt melk uit eigen stal, en van eigen koeien, verwerkt en verkocht. Van gras tot eindproduct, alle stadia van de ontwikkeling hebben ze zelf in de hand. Met de producten die verkocht worden willen zij de diversiteit van melk aantonen, want de mogelijkheden met melk zijn immers zeer divers. De eindproducten passen bij het seizoen. Het unieke van de producten van De Melkbus is dat de melk niet is bewerkt in zuivelfabrieken, waardoor de rijke smaak van pure melk bewaard wordt gebleven. De Melkbus is veelvuldig te zien op diverse festivals in het hele land.


Wandelen in je eigen droom bij BIEBlab Kunstwijs

EIBERGEN - De laatste in de serie van vijf vrijdagen in de zomervakantie van BIEBlab Kunstwijs is op vrijdag 24 augustus. Dan wordt de zomerserie afgesloten met 'Wandel in je eigen droom', werken met green screen video. Kids kunnen terecht van 15.30 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.00 uur. De kosten zijn 2,50 euro per persoon. Kaartjes zijn te koop bij de informatiebalie van de Bibliotheek Eibergen. Ook kan nog steeds een strippenkaart (tien euro voor vijf activiteiten) worden gekocht, die ook na de zomervakantie geldig blijft.

Dit keer bedenken de deelnemers - alleen of met een groepje - een titel, maken een kort verhaal erbij en gaan dit uitbeelden voor het groene scherm. Het groene scherm wordt daarna vervangen door achtergronden die 'echter' zijn en beter bij het verhaal passen. Ook na de zomervakantie zal BIEBlab Kunstwijs doorgaan. Op vrijdag 7 september staat de volgende activiteit alweer op het programma: DJing. Meer informatie hierover is te vinden op www.oostachterhoek.nl/BIEBlab.
BIEBlab Kunstwijs is een samenwerking tussen 'Muziek en Kunstwijs' en de Bibliotheek Oost-Achterhoek.


IVN-wandeling in Needse Achterveld

NEEDE - IVN Oost Achterhoek verzorgt op zondag 19 augustus een wandeling in het Needse Achterveld. Aanvang: 14.00 uur. Startplaats: Parkeerplaats Staatsbosbeheer, Visschemorsdijk 24, Neede. De excursie is niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Het Needse Achterveld is geen groot gebied, 110 hectare, maar is kenmerkend door veel afwisseling. Oude eiken, een verdronken elzenbroekbos, op de drogere stukjes dennenbossen die er eind jaren dertig zijn aangeplant. En dan is er nog een open stuk droge heide, met verspreid prachtige jeneverbessen, die zo kenmerkend zijn voor dit gebied. Waar het gebied iets oploopt gaat het over in natte hei, waar de klokjesgentiaan het erg goed doet.
Momenteel zitten we middenin een extreem droge, warme periode en volgen hittegolven elkaar in rap tempo op. Volgens voorspellingen van het KNMI zal klimaatverandering niet alleen een kwestie van stijgende temperaturen zijn, maar ook gepaard gaan met extremen. Die zullen in de komende decennia alleen maar groter worden. En al deze veranderingen laten hun sporen na in de natuur en hebben grote gevolgen voor dieren en planten.
Meewandelen is gratis, voor consumpties wordt een bijdrage gevraagd. Informatie over deze wandeling bij: Anke Hollink 0545 291109.


Picknicken op de Maat

EIBERGEN - Zondag 26 augustus van 13.00 tot 16.00 kan iedereen deelnemen aan een gezamenlijke picknick op de Maat. "We hebben zo'n mooi park aan de Berkel in Eibergen, laten we er allemaal van genieten", is de motivatie van de organisatoren. "Dus breng je eigen kleedje ,eten en drinken mee, en zoek een lekker plekje op het veld en geniet! Neem een bal mee of badminton rackets of wat je maar leuk lijkt om te doen! Voor de kleintjes is er de mooie natuurlijke speelplaats, dus schepjes en emmertjes mee! Ook liggen er hoepels voor jong en oud om te hoepelen. Speel je een instrument zoals een gitaar, mondharmonica of iets anders, neem mee en speel een liedje! Wees creatief en laten we met z'n allen zorgen voor een gezellige relaxte middag." Er is een kraampje waar gratis ranja kan worden gehaald. Toiletten zijn ook beschikbaar. Er zijn maar een paar regels: geen vuur of BBQ in verband met de droogte. En iedereen neemt de eigen rommel weer mee, zodat het park schoon blijft.