Vrijwilliger Willie Ribbers van Vios Beltrum in het NOS Journaal. Foto: Theo Huijskes
Vrijwilliger Willie Ribbers van Vios Beltrum in het NOS Journaal. Foto: Theo Huijskes

Geen problemen bij Vios Beltrum

Vervolg van de voorpagina

BELTRUM - Diverse clubs in de regio maken zich zorgen over de toestand van hun velden na de lange droogteperiode. Zo niet Vios Beltrum. Die club haalde zelf het NOS Journaal, waarin vrijwilliger Willie Ribbers vertelde wat hij allemaal doet om de natuurgrasvelden van de club in conditie te houden.

Longa '30 maakt zich weinig zorgen met het oog op de start van het nieuwe voetbalseizoen. Van opperhoofd Fons Rouwhorst van de vrijwilligersgroep hoeft de voorbereiding op het nieuwe voetbaljaar geen vertraging te ondergaan. "Met opgepompt grondwater hebben wij de vier natuurgrasvelden goed tot zeer goed kunnen besproeien. Dit bij vlagen met 35 kuub water per uur. Alleen de groei van het jonge gras ondervindt vertraging. Maar de oorzaak hiervan is meer gelegen in het feit dat het inzaaien in een te laat stadium is gebeurd."

Jaarlijkse regiotoernooi
De gesteldheid van de velden bij KSV Vragender heeft tot gevolg dat het jaarlijkse regiotoernooi dit jaar niet op de Bult in Vragender wordt gehouden, maar op de velden van Erix in Lievelde. KSV-clubman Jos Lageschaar geeft aan dat de velden in Lievelde er ondanks de droogte uitstekend uitzien. "Voor de velden hier kom ik niet verder dan het cijfer '6-'. Dit is met name het gevolg van het feit dat de regeninstallatie juist in de droge periode defect raakte. Momenteel proberen wij te redden wat er te redden valt. Maar het is wel zo dat er in augustus niet op de velden getraind en gespeeld mag worden. De trainingen vinden vooralsnog alleen plaats op de oefenhoek en in september zien we wel weer verder.

Daar waar bij KSH Harreveld en RKZVC Zieuwent de hitte- en dientengevolge droogteperiode haar sporen heeft achtergelaten, liggen de velden van vv Mariënveld er bij als een biljartlaken. De vele loftuitingen over de velden aan de Waalderweg waren onlangs nog uitgebreid te horen toen BVO De Graafschap oftewel 'de Superboeren' uit Doetinchem in Mariënvelde op bezoek waren voor het spelen van een oefenwedstrijd.