De vermiste kat uit Eibergen. Foto: PR
De vermiste kat uit Eibergen. Foto: PR

Amivedi

BELTRUM/EIBERGEN/NEEDE - Op de Grolseweg bij het kermisterrein in Beltrum is een kitten gevonden van een week of acht oud, cypers/bruin gestreept met wit. In Neede wordt Wolfje, een al wat oudere kater, zwart, wat mager, gecastreerd, vermist in de Magnoliastraat. En in Eibergen wordt de kater Lola, cypers/grijs gestreept met een witte kin, vijf jaar oud, gecastreerd en gechipt, vermist op de Zwilbroekseweg.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of mailen naar achterhoek@amivedi.com.


Beeldentuin open tijdens Berkelfestival

BORCULO - Op 24, 25 en 26 Augustus vindt het Berkelfestival plaats met allerlei activiteiten in op en rond de rivier de Berkel Tijdens het festival is de beeldentuin AJ & LW Bier aan de Haarloseweg 6 in Borculo geopend.

De beeldentuin van Louise en Dolf is normaal op afspraak te bezichtigen maar 24, 25 en 26 augustus kan iedereen de tuin bezoeken zonder afspraak. Er staan ruim 80 beelden van hout, steen en keramiek, ook in verborgen hoekjes en bij de mooie vijver. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan kijken naar diverse rondleidingen en demonstraties die er worden gegeven, waarbij men meer leert over het maken van de beelden en het proces van houtbewerking en keramiek.


www.beeldentuin-gelderland-exposities.nl


Nieuwe cursus jeugdschaken

WINTERSWIJK - De Winterswijkse schaakclub WSG is de enige in de regio met een jeugdafdeling. Vrijdag 7 september begint het nieuwe seizoen en kunnen kinderen beginnen met een schaakcursus. WSG geeft de lessen volgens de zogeheten Stappenmethode, zodat iedereen op zijn eigen niveau met een cursus kan beginnen. Aan het einde van elke Stap kunnen de deelnemers een schaakdiploma halen.

Jeugdige schakers kunnen vanaf 7 september terecht in het gebouw van het Budocentrum aan De Huininkmaat. Iedere vrijdag is er tussen 18.45 en 19.45 uur eerst schaakles, daarna spelen de kinderen een partij. Het is mogelijk om eerst vier weken vrijblijvend mee te doen.
Voor deelnemers uit omliggende gemeenten zal de schaakclub proberen een carpool op te zetten.
Graag vooraf aanmelden bij (0543) 51 44 10 of schaakwsg@hetnet.nl. Ook voor nadere info.
De volwassen schakers hebben al op dinsdag 4 september vanaf 19.30 uur hun eerste speelavond bij Grandcafé Willinks. Ook hier is het mogelijk vier weken vrijblijvend mee te spelen. Bij voldoende belangstelling komt er ook een cursus voor volwassenen.


Sportvliegers Eibergen

EIBERGEN - Leden van de Sportvliegers Eibergen namen deel aan de jongeuivenvlucht vanuit Laon met een af te leggen afstand van 344 km. Met een zuid westen wind en half bewolkt weer, vijf deelnemers en 83 duiven in concours. De snelste vijf duiven waren van H. Gelink 1 en 2; G. Wielens 3; H. Vultink 4 en 5. Ook was er een natoervlucht vanuit Maaseik met een af te leggen afstand van 126 km. Vervlogen onder de zelfde weersomstandigheden. Hier dertien deelnemers met 412 duiven in concours, de snelste vijf oude duiven waren voor H. Vultink 1 en 4; H. Hengeveld 2; H. Gelink 3 en B. Overkamp 5.

Een blik in de fraaie tuin, met ook enkele beelden. Foto: PR