Foto: Janette van Egten
Foto: Janette van Egten Foto:

Prachtige Boerenland
Wandeltocht in Beltrum

BELTRUM - Dit weekend vond de zesde editie plaats van de Boerenland Wandeltocht in Beltrum. De stichting 'Vrienden van Het Noasman' maakt elk jaar weer een nieuwe route. Tijdens het wandelweekend zijn er bovendien een aantal particulieren die hun eigen natuurgebied eenmalig openstellen.

Bij het bezoekerscentrum Het Noasman is het al vroeg een gezellige drukte, een komen en gaan van wandelaars. De drie euro inschrijfgeld wordt goed besteed want het geld komt ten goede aan de Stichting Vrienden van Het Noasman. In de voormalige boerderij, verbouwd tot het bezoekers- en expositiecentrum, worden activiteiten georganiseerd. Na het stoppen van het boerenbedrijf besloot de familie Nahuis de landbouwgrond om te zetten in natuurgebied. Het landgoed is heel erg afwisselend. Er is een loofbos, een klein moerasgebied, een vijver en er zijn waterpartijen. Sinds 2012 is er een vleermuiskelder met oeverzwaluwwand.

De wandeling ging over prachtige onbekende paadjes, en zelfs dwars door de grote paardenstal van Reesink Horses in Eibergen.


Boemerang hervat trainingen

EIBERGEN - Hoewel het nog beachvolleybalweer is, gaan de zaaltrainingen van Boemerang op dinsdag 28 augustus weer van start. Senioren en jeugdspelers kunnen zich dan weer lekker in het zweet werken en zich voorbereiden op de competitie, die eind september van start gaat.

Naast de trainingen spelen de diverse teams oefenwedstrijden ter voorbereiding op de deze competitie. Het vernieuwde Dames 1 gaat onder leiding van Theo Klaassen met vertrouwen beginnen aan weer een serie wedstrijden. Maar ook de jongste jeugd krijgt volop kansen. Tot eind september kunnen jongens en meisjes vanaf 7 jaar gratis kennismaken met de mooie volleybalsport. Elke woensdagmiddag zijn zij vanaf 16.00 uur welkom in de Pickerhal. Deze inloop is echter niet alleen voorbehouden aan de jonkies, maar iedereen die dat wil kan dit seizoen vier weken gratis met een trainingsgroep meetrainen en zo ontdekken hoeveel plezier er is te beleven aan deze mooie sport.