Leden van Inspiratie Ontbijt in Neede op de padelbaan. Foto: Bastiaan Hopster, Ikkijkevenrond.nl
Leden van Inspiratie Ontbijt in Neede op de padelbaan. Foto: Bastiaan Hopster, Ikkijkevenrond.nl Foto:

Padelclinic met Spaans ontbijt bij TV-Neede

NEEDE - Het netwerkseizoen is weer begonnen en dus was het donderdagochtend vroeg uit de veren voor de leden van Inspiratie Ontbijt in Berkelland. Maar in plaats van de gebruikelijke samenkomst in Haarlo, was dit keer gekozen voor een alternatieve start. De tennis- en padelvereniging TV-Neede was deze ochtend gastheer en verzorgde een padelclinic inclusief een Spaans ontbijt van Estrella van Liere van MadeBy Eetbeleving. Na een rijkelijk en heerlijk zoetig ontbijt te hebben genuttigd, werd er kennis gemaakt met de (Spaanse) padelsport, de snelst groeiende racketsport in Nederland. Het was een mooie afsluiter met veel enthousiasme en hopelijk nieuwe ambassadeurs.


Bert Dijkhuizen tijdelijk
voorzitter Boemerang

EIBERGEN - Sinds 1 juni van dit jaar is Bert Dijkhuizen weer voorzitter van volleybalvereniging Boemerang Eibergen.

Weer, want tien jaar geleden, toen hij 65 werd, besloot Bert dat het tijd werd voor verjonging en werd hij opgevolgd door Hans Pelle. Hans heeft een jaar of acht deze functie vervuld en werd toen opgevolgd door Peter Pietersen. Toen deze begin dit jaar nog vrij onverwacht zijn woning kon verkopen, trad hij, in verband met de daarop volgende verhuizing naar Utrecht, af.

Op dat moment werd Boemerang met een aantal problemen geconfronteerd. Vacatures in het bestuur, problemen met de trainer van de damesselectie en vertrek van een aantal speelsters uit het eerste aan het eind van het seizoen 2017/2018.
Erelid Bert Dijkhuizen plande daarop een gesprek met de nog aanwezige bestuursleden en na een inventarisatie van de problemen en mogelijke oplossingen, bood hij aan tenminste tot 30 juni 2019 de functie van voorzitter te willen vervullen.

"Het is op de winkel passen en zorgen dat de club niet in een impasse komt", aldus Bert, die er tevens op wijst dat een paar nijpende kwesties weer zijn opgelost. Sinds een paar maanden heeft de vereniging weer een secretaris in de persoon van Elvira Boswinkel.

De voorzitter van de Technische Commissie functioneert weer na een lange afwezigheid door gezondheidsklachten, Theo Klaassen is de nieuwe trainer van Dames 1 en het damesteam heeft een drietal nieuwe speelsters kunnen vinden en is weer op sterkte en klaar voor het seizoen 2018/2019.

Dijkhuizen wijst erop dat er nog een dringende kwestie moet worden opgelost|: de penningmeester wil tijdens de ledenvergadering in oktober zijn functie neerleggen en voor hem is nog geen opvolger gevonden. Dijkhuizen hoopt en rekent er ook op dat binnen of buiten de vereniging iemand wordt gevonden, die deze taak kan en wil opnemen

Ook baart de ontwikkeling van de vereniging hem zorgen: het ledental loopt al een aantal jaren terug, hetgeen geleid heeft tot het opheffen van de herenlijn en het overgebleven aantal competitie spelende teams houdt ook niet over.

Voldoende zaken om het komende seizoen met kracht aan te werken en hopelijk oplossingen te vinden.