Smashbal op scholen in Eibergen

EIBERGEN - Maandag 3 september werd gestart met de sportintro Smashbal op IKC het Sterrenpalet in Eibergen. Onder leiding van volleybalvereniging Boemerang en Johan Strokap van de Nederlandse Volleybal Bond worden kinderen van basisscholen de beginselen van het volleybalspel bijgebracht.

Smashbal is een vorm van (jeugd)volleybal waarbij, zoals de naam al zegt, het smashen een groot onderdeel vormt. Het idee achter smashbal dat het toch wat moeilijke volleybalspelletje voor kinderen aantrekkelijker wordt gemaakt. Na het Sterrenpalet worden in de maand september alle groepen van basisscholen in Eibergen aangedaan
De trainingen worden verzorgd door de Nederlandse Volleybal Bond in samenwerking met de Sport Federatie Berkelland en een aantal vrijwilligers van de volleybalvereniging Boemerang. De eerste groepen kinderen beleefden vele plezier aan de smashbal-lessen.
Boemerang biedt eveneens in de maand september kinderen uit de groepen 3 en 4 op woensdagen van 16.00 tot 17.00 uur en uit de groepen 5 en 6 van 17.15 tot 18.30 uur de mogelijkheid om gratis kennis te komen met de volleybalsport. Boemerang hoopt zo 'aanstormende' talenten aan de club te binden.