Een landschap van Anneke Zwager. Foto: PR
Een landschap van Anneke Zwager. Foto: PR Foto:

Nieuwe expositie in vitrines De Huve

EIBERGEN - Vanaf 1 september tot 26 oktober bieden de vitrines van Kunstkring B-Art in De Huve in Eibergen weer een heel nieuwe aanblik met creaties van twee andere kunstenaars.

Het werk van Anneke Zwager uit Halle valt meteen op doordat zij er geen driedimensionaal werk, maar enkele miniatuurschilderijen tentoonstelt. Kleine (32 x 12 cm) olieverfschilderijen die geschilderd werden op 230 grs Hahnemühlepapier. Voor wie dit niets zegt: Hahnemühle is wereldwijd marktleider van kunstenaarspapier en produceert al sinds 1584 zeer exclusief handgemaakt en zuurvrij papier, speciaal voor artistieke doeleinden. Die geschilderde landschappen werden door Anneke vervolgens op een 4 cm dik, antraciet geschilderd, blok hout geplakt, waardoor ze niet alleen aan een muur gehangen hoeven te worden, maar ook zelfstandig ergens kunnen worden weggezet. Daardoor is het ook mogelijk ze in een vitrine tentoon te stellen. Anneke maakt niet alleen miniaturen, ook 'gewone' schilderijen.

In de andere vitrine wordt werk tentoongesteld van Thea Bentvelzen uit Eibergen die in 2016 – op veel te jonge leeftijd - is overleden.
Op verzoek van haar man heeft kunstkring B-Art een van de vitrines ter beschikking gesteld mensen een indruk van Thea's werk te geven.

De expositie is op alle werkdagen gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van De Huve.

Wie graag ook een keer gebruik wil maken van de vitrines om eigen werk te exposeren kan daarvoor contact opnemen met Bregtje Smalbrugge, j.smalbrugge@versatel.nl.