WIN opent nieuwe onderkomen kerk aan Blikweg

NEEDE - De Werkgroep Integratie Neede (WIN) heeft een nieuw onderkomen gevonden in de kerk aan de Blikweg 5 in Neede. Dit wordt op 22 september gevierd met een wandelpuzzeltocht door Neede en een hapje en een drankje in de voor WIN nieuwe ruimte.

De wandelpuzzeltocht door Neede is voor buren, belangstellenden, nieuwkomers en vrijwilligers en duurt ongeveer anderhalf uur. De start is om 15.00 uur vanaf de Blikweg 5 waar ook het eindpunt van de puzzeltocht is. Wie niet wil deelnemen aan de puzzeltocht en wel bij de informele opening aanwezig wil zijn, is van harte welkom vanaf 16.30 uur aan de Blikweg 5. Er is gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje kennis te maken met de vrijwilligers van WIN en met statushouders die in Neede wonen.


Derde lustrum kermisfietstocht

EIBERGEN - De jaarlijkse kermisfietstocht wordt weer op kermiszaterdag gehouden, dit jaar op 22 september.

Deze tocht wordt in opdracht van de Stichting Draaimolen voor de vijftiende keer uitgezet en gaat door de prachtige omgeving van Eibergen. Iedereen kan gratis deelnemen en de route fietsen op zijn eigen tempo. De route is rond 36 kilometer lang.

Er is een duidelijke routebeschrijving en met het oplossen van enkele opdrachten zijn leuke prijzen te verdienen. Onderweg is er een pauzeplaats waar door de deelnemers aan een pauzespel kan worden deelgenomen.

De opzet is zodanig, dat iedereen zonder al te veel moeite deze tocht op een ontspannen en gezellige manier tot een goed einde kan brengen. Iedereen kan meefietsen, individueel, met het gezin, de familie, buurt of club. Inschrijven en starten kan tussen 11.00 en 13.00 uur bij de feesttent op het kermisterrein. Uiterlijk 18.00 uur dienen de deelnemers weer binnen te zijn, waarna de prijsuitreiking volgt ook bij de feesttent.


Stijldansavond bij De Plaggenmeijers

REKKEN - De Plaggenmeijers houden in samenwerking met Ria Kerkemeijer op zaterdag 22 september een stijldansavond. Het is geen folkloreavond maar een gezellige stijldansavond waar allerlei dansen gedanst kunnen worden zoals de Foxtrot, Tango, Engelse Wals en noem maar op. De zaal is open om 19.30 uur; het dansen begint om 20.00 uur. De muzikale omlijsting is in handen van Hans Roerdink. De entree bedraagt 7,50 euro, waarbij één consumptie gratis is. De Plaggenmeijers en Ria Kerkemeijer hopen iedereen te mogen begroeten op zaterdag 22 september bij zalencentrum Kerkemeijer Rekkenseweg 44 in Rekken.


Bloemschiklessen bij Groei en Bloei

BERKELLAND - Groei en Bloei afdeling Berkelland-Haaksbergen start in de loop van september weer met bloemschiklessen in De Stoave in Geesteren. Begin nu en men heeft binnen de kortste keren al een bloemstuk van eigen maaksel op tafel staan. De cursussen worden gegeven door ervaren docenten. Denk niet 'dat kan ik toch niet'. Men zal zien dat men het wel kan. Er zijn lessen voor beginners, gevorderden en ver gevorderden. Ook voor kinderen vanaf zes jaar zijn er bloemschiklessen op vrijdagmiddag van 16.00 uur tot 18.00 uur. Bij alle groepen zijn nog plaatsen vrij. Men hoeft geen lid te zijn van Groei en Bloei. Voor opgave/ inlichtingen kan men contact opnemen met Dika Koeslag, tel. 0545 431575.


Ramon Vonder jeugdkampioen 't Simmetje

DIEPENHEIM - Vrijdag 14 september was de zevende en laatste viswedstrijd voor de jeugd van Hengelaarsvereniging Het Simmetje, gehouden aan de visvijver van camping de Mölnhöfte te Diepenheim aan de Nijhofweg 5.

Het weer was redelijk en de vangst was uitstekend. Van de negen vissers die mee deden wist iedereen één of meerdere vissen te vangen. In totaal werden er 71 vissen gevangen, waarvan zeven maatse. De laatste jeugdviswedstrijd werd gewonnen door Mart Brummelhuis uit Haaksbergen met 161 cm, gevolgd door Ramon Vonder uit Hengevelde met 125 cm. Hij ving deze avond ook de grootste vis, namelijk een mooie brasem van 50 cm. De derde plaats was voor Gert Meijerink uit Diepenheim met 65 cm. Over zeven wedstrijden vissen werd Ramon Vonder uit Hengevelde de nieuwe Jeugdkampioen 2018 van Hengelaarsvereniging Het Simmetje Diepenheim. Het seizoen, met steeds een redelijke opkomst van gemiddeld tien vissers, was zéér geslaagd en na een hapje en een drankje bij camping de Mölnhöfte, werd daar de jeugdkampioen gehuldigd en gingen alle vissers enthousiast met een leuke prijs huiswaarts.
Eindstand: 1.Ramon Vonder (Hengevelde); 2.Gert Meijerink (Diepenheim); 3.Jette Meijerink (Diepenheim); 4.Chiel Roelink (Noordijk);
5. Marvin Klein Braskamp (Neede).