Leden van Yapton presenteren het nieuwe tenue. Foto: Eddy Boerman
Leden van Yapton presenteren het nieuwe tenue. Foto: Eddy Boerman Foto:

Kennismaken met badminton bij BC Yapton

EIBERGEN - Ook voor BC Yapton uit Eibergen is het seizoen 2018-2019 weer begonnen. De badmintonners en DynamicTennissers spelen hun wedstrijden n een geheel nieuw clubtenue, mede mogelijk gemaakt door trouwe sponsor Henny Steinkamp Installatietechniek. De nieuwe sportkleding werd vorige week maandag officieel gepresenteerd.

In de badmintoncompetitie komt het mix-team van Yapton dit keer landelijk uit in de 8ste divisie, afdeling 6. De DynamicTennissers van Yapton spelen opnieuw de Regio Competitie Oost Gelderland.
BC Yapton doet ook dit jaar weer mee met ProbeerBadminton.nu, een gezamenlijke actie van achttien badmintonverenigingen in de Achterhoek en de Liemers. Hierbij kan jong en oud in tien proeflessen kennismaken met de sport en worden de basisslagen en spelregels geleerd. De kosten hiervoor zijn slechts 25 euro. Op een speciale website is te zien welke verenigingen allemaal deelnemen en op welke dagen proeflessen worden aangeboden. Zo kan iedereen een passende dag/avond en locatie vinden. Inschrijven voor de proeflessen kan eveneens via deze site.


www.probeerbadminton.nu


Kennismaken met badminton bij Dynamo Neede

NEEDE - Badmintonvereniging Dynamo Neede biedt vanaf oktober tien proeflessen aan. Tijdens deze proeflessen kan kennis gemaakt worden met de badmintonsport en worden de basisslagen en spelregels aangeleerd. De kosten zijn 25 euro. De eerste les is op 3 oktober voor jeugd tot circa 16 jaar van 19.00 tot 20.00 uur en voor senioren van 20.00 tot 21.00 uur in Sport- en recreatiecentrum 't Spilbroek, Neede.

De proeflessen maken deel uit van de gezamenlijke ledenwerfactie 'Probeer badminton nu' van 18 badmintonverenigingen in de Achterhoek en Liemers. Op de website www.probeerbadminton.nu is te zien welke verenigingen aan deze actie deelnemen en op welke dagen zij de proeflessen aanbieden. Zo kan iedereen een passende dag/avond en locatie vinden. Tot uiterlijk 30 september kan iedereen zich via de website inschrijven voor de minicursus.


Molenruiters Rekken in de prijzen

REKKEN - Samen met haar paard Champ heeft Mariel Konings van de Molenruiters uit Rekken een derde prijs gewonnen in de klasse 2 lang 55 km Endurance. Die wedstrijd was op zaterdag 15 september in Montferland. Het koppel won ook nog eens de Best Condition prijs van de dierenartsen.

Een dag later werden er door Molenruiters nog eens drie prijzen binnengesleept. Geert Rexwinkel won in Neede een eerste prijs in de B cross country zonder dressuur. Dit deed hij samen met zijn paard Conny. En in Vragender behaalde Hannes Vredenberg met zijn pony Sep een eerste plaats in de klasse L springen. Op datzelfde concours won Dorine Vredenberg met haar pony Anna Daula NT een derde prijs in de klasse Z.


Zware start van nieuw seizoen

EIBERGEN - Afgelopen vrijdag moesten de badmintonners van BC Yapton in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen aangetreden tegen HBC uit Hengelo. Met sterk spel van beide kanten in de enkels en dames- en herendubbels ging de strijd gelijk op. De punten werden evenredig verdeeld met een tussenstand van 3-3 als resultaat. In de beide mix-partijen moest, helaas mede door een blessure, de winst toch aan Hengelo worden gelaten. De wedstrijd werd afgesloten met een 3-5 nederlaag voor de Eibergenaren. LBC '72 uit Lichtenvoorde is de volgende tegenstander op vrijdag 19 oktober.


Kruisjassen bij Sportclub Neede

NEEDE - De zomervakantie zit er weer op en bij Sp. Neede beginnen de liefhebbers weer te denken aan het kaarten voor het seizoen 2018-2019. Evenals voorgaande jaren organiseert de club in het clubgebouw van Sp. Neede het bekende kruisjassen. Het programma ziet er als volgt uit: aanvang donderdag 27 september, 25 oktober, 29 november, 31 januari, 28 februari, 28 maart en 25 april, telkens middags om 13.30 uur. Alleen op 20 december 's avonds om 19.00 uur.

De inleg bedraagt drie euro. Er worden drie rondjes gekaart, iedere ronde wordt men door loting aan een maat gekoppeld. Tijdens de eerste ronde wordt een kopje koffie aangeboden. Op elke kaartavond zijn er mooie prijzen voor de kaarters met de meeste punten en er is uiteraard ook een troostprijs voor de minst gelukkige. De prijsuitreiking is aan het eind van de middag. Er wordt ook een seizoensklassement bijgehouden. Voor het klassement telt het beste resultaat uit zes van de zeven gespeelde wedstrijden, uitgezonderd 25 april.
Na de laatste kaartmiddag, in april, worden de seizoensprijzen uitgereikt. Uiteraard, net als met het voetballen, gaan de organisatoren er van uit dat er sportief en fair wordt gestreden om de punten. En iedereen die van kruisjassen houdt, is op donderdagmiddag van harte welkom op sportpark 't Haantje.