Spannend: je eigengemaakte raket lanceren. Foto: PR
Spannend: je eigengemaakte raket lanceren. Foto: PR

Workshops op obs B. Tormijn groot succes

NOORDIJK - Op obs B.Tormijn nemen de kinderen op vrijdagmiddag deel aan verschillende workshops, die telkens een periode van vier vrijdagmiddagen in beslag nemen, waarna de leerlingen het geleerde of gemaakte presenteren aan de overige leerlingen en aan hun ouders en andere belangstellenden. Onlangs was de eerste presentatie.

Deze workshops worden gegeven door leerkrachten, maar ook door ouders. Op deze manier zijn de groepjes redelijk klein: zo'n tien kinderen per workshop. Kinderen van verschillende leeftijd nemen deel aan de workshop. Elke workshop duurt vier weken, waarna een presentatie volgt. Zo zien alle kinderen van de school wat er in de andere workshops is gebeurd en leren kinderen te presenteren aan elkaar. Ook ouders zijn van harte welkom om de resultaten na vier weken te bekijken.
Afgelopen vrijdag was de eerste presentatieronde. De kinderen lieten zien wat ze tijdens de workshop hadden gemaakt.
Er waren kinderen die hun eigen kussensloop hadden gemaakt. Met een voorbeeld hadden ze met stofverf een afbeelding gemaakt op een kussensloop. In een andere workshop zijn er proefjes gedaan met bellenblaas, tekeningen gemaakt met bellenblaas en verf en tenslotte hebben kinderen hun eigen bellenblaas gemaakt om mega bellen te maken. Tijdens de workshop kinderyoga hebben kinderen geleerd hoe ze de zonnegroet moeten uitvoeren, hoe ze een bepaald dier kunnen nadoen en ze hebben leren pannenkoeken bakken: aan de hand van een verhaal over pannenkoeken bakken, masseren kinderen elkaars rug. Ook hebben kinderen van een lege plastic fles een raket gemaakt. Gevuld met water en dichtgemaakt met een kurk, werd hier met behulp van een fietspomp lucht ingepompt. Zodra de luchtdruk te groot werd, werd de raket gelanceerd, een spectaculair experiment! Tot slot is er een lipdub gemaakt; door de school is gefilmd terwijl er kinderen aan het dansen zijn of bezig zijn met hun workshop, dit alles op een heerlijk aanstekelijke beat. Er zijn veel ouders komen kijken, ze hebben Samen met de kinderen genoten van de presentaties.