Een grote diversiteit aan producten is te zien en te koop. Foto: PR
Een grote diversiteit aan producten is te zien en te koop. Foto: PR Foto:

Land- en Kunstmarkt bij Berenschots Watermolen

WINTERSWIJK – Met de herfst voor de deur is men bij Stichting Berenschots Mölle weer druk bezig met de Land- & Kunstmarkt, die plaatsvindt op zondag 7 oktober van 10.00 tot 17.00 uur. De markt rond de eeuwenoude watermolen, een Rijksmonument, telt vijftig deelnemers, die in even zoveel kraampjes producten variërend van schilderijen tot beelden en keramiek; van pindakaas tot honing, van sieraden tot textiel en van grafiek tot fotografie tonen en verkopen.

Tineke Buunk van de Stichting Berenschot's Mölle vertelt: "Tijdens de Land- & Kunstmarkt kunnen de bezoekers zo'n vijftig kraampjes verwachten rondom het terrein van de eeuwenoude watermolen. Op deze markt verwelkomen wij fantastische vakmensen, die echt een passie voor hun vak of ambacht hebben. Er zijn kunstenaars die bijzondere olieverfschilderijen maken. Ook een edelsmid die niet alleen prachtige gouden of zilveren sieraden kan maken maar ook met de emotie van mensen wat kan, zoals de as van een dierbare verwerken in een sieraad. Er is een houtbewerker die van Achterhoeks afval - en snoeihout de fraaiste kunstwerken maakt. Weer een andere kunstenaar laat zien wat je zoal kan doen met glas. Vanzelfsprekend ontbreken de lokale etenswaren niet. Zo zijn er lokale lekkernijen van de boer, maar ook thee uit de streek en honing die bij wijze van spreken om de hoek gemaakt wordt. Er wordt door de Kringloop Actief uit Winterswijk tweedehandsartikelen, zoals vintage artikelen getoond en verkocht. Ook qua lifestyle zal er het een en ander getoond worden. Daar waar mogelijk zijn er ook demonstraties. Het is allemaal heel bijzonder. Er is echt voor eenieder wat wils."

Tineke Buunk maakt ook duidelijk dat niet zomaar iedereen kan deelnemen aan een markt van Stichting Berenschots Mölle: "Het moet passen in onze omgeving. We zitten hier in een van de mooiste stukjes natuur. Middenin Nationaal Landschap Winterswijk, rondom een watermolen van 365 jaar oud. Dat is uniek en zie je echt nergens anders."
Het evenement bij Berenschots Watermolen aan de Wooldseweg 74 is gratis te bezoeken. Zowel de ingang als het parkeer- en stallingsterrein zijn te bereiken via de Klandermansweg.


www.stichtingberenschot.nl