Nipt verlies Fysio Eibergen-Boemerang

EIBERGEN - Met het verlies in de bekerwedstrijd tegen Pegasus in het achterhoofd trok Fysio Eibergen-Boemerang zaterdag opnieuw naar deze Nijmeegse ploeg. En opnieuw gingen de Eibergse volleyballers ten onder. Nipt, want over de hele wedstrijd scoorde Pegasus slechts twee punten meer: 102 tegen 100.

Theo Klaassen begon weer met zijn vertrouwde basisopstelling en in de eerste set hielden beide ploegen elkaar keurig in evenwicht, tot 23-23. Toen kaapte Pegasus alsnog de winst weg. In de tweede set waren de rollen omgedraaid en hield Fysio de tegenstander vooral door goed serveerwerk flink onder druk. De setwinst ging dan ook met 25-17 naar de Eibergse ploeg. Jammer genoeg kon deze lijn in de derde set niet worden vastgehouden en Pegasus won met dezelfde cijfers. Theo Klaassen kon toen al vaststellen dat de aanvalskracht van Fysio Eibergen-Boemerang op de doorslaggevende momenten te gering is.
Toch lukte het Eibergen de vierde set weer te winnen en met deze 2-2 tussenstand begonnen beide ploegen aan de vijfde set. Als zo vaak is deze beslissende set een loterij en meestal is het team dat het eerst een voorsprong pakt uiteindelijk de winnaar. Zo ging het ook in Nijmegen. Pegasus won de set met 15-10 en de wedstrijd met 3-2.
Zaterdag speelt Fysio in de Pickerhal in Eibergen tegen Lutheria uit de Lutte. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Beiden teams staan in de competitie met eenzelfde aantal punten op de plaatsen 3 en 4. De wedstrijd begint om 18.00 uur.