Energiebeurs in 't Spieker

EIBERGEN - Hoe word ik duurzaam? Duurzaamheid. Isolatie. Zonnepanelen. Zonneboiler. Warmtepomp. Termen die je tegenwoordig dagelijks hoort. De kranten staan er vol van. Een duurzaam huishouden loont, steeds meer. Maar hoe verduurzaam je? Hoe pak je dat aan? Welke keuzes zijn er? Antwoorden op die vragen zijn te verkrijgen tijdens de energiebeurs Berkelland 19 en 20 oktober in 't Spieker in Eibergen.

Door Rob Stevens

Op de energiebeurs zijn dat weekeinde een groot aantal standhouders te vinden met elk een eigen specialiteit. Zij kunnen gericht informatie geven over de mogelijkheden voor elk afzonderlijk huishouden energie te besparen. De beurs richt zich met name op de boodschap hoe je energie kunt besparen. Afhankelijk van welke stappen men op dit vlak al heeft gezet en de bereidheid nieuwe te zetten. De beurs is zowel bedoeld voor particulieren als ondernemers. Op de beurs staan leveranciers van allerlei producten en instanties die informatie kunnen verschaffen over de mogelijkheden van verduurzaming en subsidiemogelijkheden.
Vrijdag is het programma van 16.00 uur tot 21.00 uur. En zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Beide dagen zijn er diverse lezingen en presentaties. Zo zal Pim Hondeveld iets vertellen over de voordelen en mogelijkheden van strobouw. Ruud Krabbenborg en Paul Knuvers hebben het over de mogelijkheden van een collectief postcoderoosproject en 'Zon op bedrijf'. Prof. André Nijhof geeft een interessante lezing over energietransitie, duurzaam ondernemen en duurzaam leven. En Karin Schoonderbeek en Marcel van Bodegraven hebben het over energieneutraal en ecologisch wonen of recreëren in tiny houses van Vivax. Voor meer informatie kan men terecht op de website of facebookpagina.


berkellandenergie.nl

www.facebook.com/events/2113711925545529


Avond De Komeet

NEEDE - Spirituele vriendenkring De Komeet houdt een openbare avond op woensdag 10 oktober, van 20.00 uur tot 22.30 uur. Locatie: De Olde Mölle, Diepenheimseweg 21 in Neede. De avond zal worden verzorgd door Frans Schmidt-Gieskens, die via bandopnames boodschappen doorkrijgt en doorgeeft. De entree voor niet-leden is 6 euro, voor leden 2 euro. Info: dekomeetneede.nl of Alice Bloemendal. tel. 0545 273818.