Samen aan de slag in de natuur. Foto: PR
Samen aan de slag in de natuur. Foto: PR

Takkenweek voor kids in de herfstvakantie

NEEDE - Stichting Muziek en Kunstwijs Berkelland organiseert voor de derde keer de Takkenweek in Berkelland. Het initiatief van de Takkenweek is overgenomen van Cultuurmij Oost en het Prins Bernard Cultuurfonds. Dit jaar vindt de Takkenweek plaats in Neede op 22, 23, 24 en 25 oktober (herfstvakantie), bij Scouting Neede, Blokhut de Berkeboom, Bergweg 16 in Neede.

De Takkenweek betekent: drie en een halve dag in de herfstvakantie met kinderen van dezelfde leeftijd op een prachtige plek onder begeleiding van beroepskunstenaars werken aan Beeldende Kunst en Theater. Op maandag wordt er gestart met Land-art. Dan gaan de kinderen werken met natuurlijke materialen uit de omgeving. Ook komen andere materialen aan bod. Men maakt ook zelf de attributen voor de uiteindelijke rondreizende voorstelling. Voor de voorstelling wordt er vanuit de ideeën van de kinderen gewerkt.

De Takkenweek is voor kinderen uit Neede, Rietmolen en Noordijk. Zij worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de Takkenweek. Het is voor kinderen van groep 5 tot en met 8 van de basisscholen. De Takkenweek wordt gehouden bij Scouting Neede in Blokhut de Berkeboom, gelegen aan de Bergweg 16 in Neede. De Takkenweek is op maandagmiddag 22 oktober van 13.00 tot 16.30 uur, dinsdag 23 oktober van 9.30 tot 16.30 uur, woensdag 24 oktober van 9.30 tot 16.30 uur en donderdag 25 oktober van 13.00 tot 21.00 uur.
Op donderdagavond 25 oktober is er om 19.00 uur een voorstelling en presentatie waar de ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's, vrienden en vriendinnen mogen komen kijken. Deelnemers nemen zelf hun lunch mee. Voor drinken en fruit wordt gezorgd. Het is aan te raden om een jas, lange broek, dichte schoenen of laarzen mee te nemen. Deelnamekosten zijn twintig euro.

De begeleiding is in handen van theatermaakster Susan Waanders en beeldend kunstenaar Mirjan Koldeweij. Zij gaan in de vrije natuur aan het werk met de kinderen. Beiden hebben ervaringen in het maken van professionele kunst. Wie mee wil doen kan zich aanmelden door te bellen naar Mirjan Koldeweij via 06 3089 3026 of te mailen naar kunstvankoldeweij@gmail.com.