Mooie hindernissen op een mooi parcours. Foto: PR
Mooie hindernissen op een mooi parcours. Foto: PR Foto:

Nederlandse top strijdt in Barchem om Nederlandse titel Eventing

BARCHEM - De Nederlandse Eventing top komt in het weekend van 27 en 28 oktober naar Barchem om te strijden voor het Nederlands kampioenschap Eventing Paarden. Het is het officiële kampioenschap van de koninklijke Nederlandse hippische sportbond de KNHS. Top- en breedtesport komen bij Eventing Barchem aan bod.

Eventing bestaat uit drie onderdelen dressuur, springen en als laatste onderdeel de cross. Bij de cross leggen de paarden een uitgestrekt parcours af over de natuurlijk gebouwde hindernissen De spectaculaire waterbak ontbreekt daarbij niet. Op zaterdag 27 oktober wordt het Nederlands kampioenschap verreden in de klassen L, M en Z . Op zaterdag komt ook nog de open klasse M-paarden en Z-pony's aan bod.
Op zondag 28 oktober worden alle overige klassen verreden: pony's in de klassen L, M en Z en paarden in de B- en L-klassen.
Parcoursbouwer Hendrik Jan Arendsen Raedt tekent weer voor het ontwerp en parcours van de cross heeft er voor gezorgd dat er een mooi palet aan kleurrijke hindernissen in het glooiende landschap zijn gebouwd. Tegen het decor van de Lochemse berg levert dat de mooiste plaatjes op.
Vanaf de centraal gelegen consumptietent met terras zijn de combinaties over meerdere hindernissen in de cross goed te volgen.
Bij het NK komen bekende namen aan de start als Kim Kleine uit Ruurlo, Renske Kroeze, Gert Jan Heinen, Tarik van Boggelen en Jordy Wilken die ook is gestart op de military in Boekelo. In de open klassen starten onder meer Hanneke Held, Wouter Hermelink en uit Barchem onder andere Marjan Ruiterkamp.
Bij de pony's komen ook Justin Meurs, Lochem en Esmee Tijdhof, Barchem en Chantal en Yvette Nijhof uit Ruurlo aan de start
Het evenement vindt plaats aan de voet van de Lochemse berg op de terreinen gelegen aan de Brinkerinkweg. Bereikbaar vanaf de provinciale weg tussen Lochem en Barchem. Het evenement is vrij toegankelijk.
Op beide dagen start de cross om 09.00 uur.


Ouderen doen gezelschapsspelen met Tormijn-kinderen

NOORDIJK - Mensen van Oud-Noordijk waren afgelopen week weer even terug op de basisschool. OBS B. Tormijn had hen uitgenodigd een spelletje te komen spelen met de leerlingen van groep 5 en 6. Dit gebeurde in het kader van de kinderboekenweek, die het thema 'vriendschap' heeft meegekregen. De leerlingen ontvingen de mensen van Oud-Noordijk als echt gastheren en zorgden voor een kopje koffie en thee. Daarna was het tijd voor oude en nieuwe spelletjes.

Ganzenborden was één van de spellen. Foto: Roy ten Dolle