Op 21 oktober is de Najaars-stoomdag in Haaksbergen. Foto: PR
Op 21 oktober is de Najaars-stoomdag in Haaksbergen. Foto: PR

Koopzondag, Stoomdag en Dag van de Markt

HAAKSBERGEN – Haaksbergen staat komende week bol van de activiteiten met onder meer een gezellige koopzondag op 21 oktober in het centrum van Haaksbergen en de altijd druk bezochte Najaars-stoomdag van de MBS. De weekmarkt op woensdag 24 oktober wordt een bijzondere.

Koopzondag 21 oktober
De centrumondernemers hebben de handen ineen geslagen om van zondag 21 oktober een gezellige koopzondag te maken. Deze valt samen met de Najaars-stoomdag van de MBS en dat betekent reuring in het dorp.

Najaars-stoomdag 21 oktober
De Najaars-stoomdag van de MBS trekt jaarlijks een paar duizend bezoekers naar het centrum van Haaksbergen. Tijdens de editie van komende zondag kun je eigenaar worden van een 'stukje' locomotief. Met deze ludieke actie zamelt de Museum Buurtspoorweg geld in voor de restauratie van één van de meest spraakmakende stoomlocomotieven uit de collectie, de ELNA.

Weekmarkt met streekmarkt
Het evenement 125 jaar Weekmarkt was vorige jaar zo'n groot succes dat de marktondernemers van de weekmarkt Haaksbergen besloten om die jubileummarkt van toen in herfstvakantie nog eens over te doen en wel op woensdag 24 oktober. Het aantal winkeliers dat meedoet aan deze bijzondere weekmarkt is meer dan verdubbeld naar 28 kramen die zijn afgenomen. Er zijn weer oude ambachten, zoals bezembinden, stoelenmatten en pottenbakker. Verder is een streekmarkt aan het programma toegevoegd waar mensen uit Haaksbergen en omgeving de gelegenheid hebben hun eigen activiteiten te laten zien. "Dat kan zijn verkoop maar ook een hobby. Voor de streekmarkt zijn er ruim 10 aanmelding binnengekomen." De organisatie heeft tevens het zangkoor de Flierefluiters en boerendansgroep de Plaggenmeiers bereid gevonden gezellig te zingen/dansen op het marktplein. Aan de kinderen is gedacht: die kunnen gratis springen op twee springkussens op de markt. In samenwerking met de Museum Buurtspoorweg (MBS) is er een speurtocht uitgezet in het centrum. En er is zelfs een kermisattractie waar kinderen tegen een geringe betaling een ronde kunnen draaien.

Karel van de Kate
En waar er markt gehouden wordt is er ook een stuntverkoop. Tal van producten gaan tegen stuntprijzen van de hand en deze stuntverkoop wordt net als vorig jaar op geheel eigen wijzen door Karel van de Kate aangekondigd. Kom 24 oktober naar de streek/weekmarkt in Haaksbergen.

Zondag 21 oktober: Koopzondag in Haaksbergen en Najaars-stoomdag.
Woensdag 24 oktober: Weekmarkt met streekmarkt en deelname van centrumondernemers.

In Haaksbergen is er 24 oktober een weekmarkt met streekmarkt. Foto: PR