Vlnr: Linda Commandeur, Willy Hermans en Prisca Tenback. Foto: De Feestfabriek
Vlnr: Linda Commandeur, Willy Hermans en Prisca Tenback. Foto: De Feestfabriek

'We heten niet voor niks Pak An'

HENGELO – Linda Commandeur, Willy Hermans en Prisca Tenback zijn sinds 1 oktober de nieuwe gezichten van Stichting Pak An. Met andere inzichten en nieuwe energie bouwen zij verder aan de "waanzinnig mooie stichting" die voormalig directeur Johan Godschalk sinds de start in mei 2016 op de kaart heeft gezet. Een kennismaking met drie bevlogen Achterhoekers.

Door Annekée Cuppers

Willy Hermans is al vanaf mei 2017 bij de stichting betrokken. "Wat er in de afgelopen jaren is neergezet, dat is echt ongelofelijk. Het lijkt wel of Pak An een toverwoord is geworden want overal haken mensen aan en gaan deuren open." Linda Commandeur, als coach al langer bij Pak An betrokken, vult aan: "De manier waarop Pak An werkt, is compleet anders dan gebruikelijk. We gaan gewoon aan de slag en ontwikkelen gaandeweg dat wat nodig is om succesvol te zijn. Geen voorschriften, geen muurtjes of lijstje met voorwaarden. Wie een goed idee indient waarmee de leefbaarheid van de Achterhoek gebaat is, wordt gewoon geholpen. Met netwerk, met coaching, met kennis en ja, soms ook met geld. Maar met alleen geld ben je er niet. Door initiatiefnemers te begeleiden in hoe ze dat geld het beste kunnen besteden, zijn ze pas echt geholpen. En soms kan een telefoontje of een kennismaking al net die deur openen die je nodig had."

Ook Prisca Tenback is een 'nieuw gezicht' bij de stichting; zij werkt voor Achterhoek Werkt waarmee ze onder andere de Talententuin organiseert om jong talent met de Achterhoek te verbinden. Linda: "Als jongere weet zij beter wat er leeft onder haar leeftijdsgenoten en hoe we Pak An bij hen nog beter onder de aandacht kunnen brengen. Daarbij willen we in de praktijk brengen wat we zelf altijd roepen, namelijk dat er voor jongeren volop mooie kansen zijn in de Achterhoek."
Professionaliseringsslag
Het succes van de stichting vraagt ook om een professionaliseringsslag. Willy: "Momenteel wordt er gewerkt aan een nieuwe website waar ook een projectvolgsysteem is ingebouwd. Heel fijn, ook voor ons want waar we in de begintijd nog weg kwamen met losse aantekeningen en een ordner, is het nu tijd voor een betere structuur zodat we een grote stap vooruit kunnen maken."

Prisca: "Het belangrijkste is dat we een beweging op gang willen brengen die de Achterhoek echt verder helpt. En dat doen we niet alleen met geld of door te netwerken maar we gaan ook direct concreet aan de slag. Doen wat nodig is om succesvol te zijn. We heten immers niet voor niks Pak An!"


www.anpakken.nl