Klaar voor de techniekvoetbalochtend bij vv Rietmolen. Foto: PR
Klaar voor de techniekvoetbalochtend bij vv Rietmolen. Foto: PR Foto:

Techniek voetbalochtend jeugd VV Rietmolen

RIETMOLEN - Donderdag 25 oktober organiseerde de Sport Federatie Berkelland (SFB) bij VV Rietmolen een techniekvoetbalochtend voor zo'n 50 jeugdvoetballers. Door aangename weersomstandigheden en enthousiaste deelnemers en trainers was het een zeer geslaagde voetbalochtend.

VV Rietmolen wilde graag iets organiseren voor hun eigen jeugdspelers. Hiervoor werd contact gezocht met de SFB en is het idee ontstaan voor een 'techniekvoetbalochtend' in de herfstvakantie. De SFB heeft veel ervaring met techniekdagen, onder andere bij Sportclub Neede en FC Eibergen. Samen met VV Rietmolen is een programma gemaakt waarbij de SFB de jeugdtrainers van VV Rietmolen faciliteert en zorgt voor de invulling. Rond 09:30 uur startte het programma waar bij elk onderdeel een trainer van VV Rietmolen stond als begeleider. In een doordraaisysteem kwam elk groepje overal aan bod. Verschillende onderdelen zoals een loopladder, dribbel- en afwerkoefeningen kwamen voorbij. De trainers van vv Rietmolen kregen vooraf instructies van de trainers van SFB. Dit zorgde ervoor dat kinderen op hun eigen niveau bezig konden en er geen tijd was voor verveling. Na een korte pauze werd een quiz afgewerkt waarbij uiteraard een leuke prijs te verdienen was voor het winnende team. Ondertussen werd het veld omgebouwd voor het tweede deel met onder andere de onderdelen snelheidsmeter schieten, hooghouden en uiteraard een partijspel. Zowel trainers als deelnemers gingen iets na twaalven enthousiast richting huis na een heerlijke techniekvoetbalochtend bij hun eigen club.
Wie ook interesse heeft in een soortgelijke activiteit waarbij de SFB kan ondersteunen in voorbereiding en uitvoering, kan contact opnemen voor de mogelijkheden. Dit kan via info@sportfederatieberkelland.nl of 0545-476727.


sportfederatieberkelland.nl