André te Dorsthorst en Hilda Haselberg bij een sculptuur en schilderij van de expositie Ander Werk. Foto: PR
André te Dorsthorst en Hilda Haselberg bij een sculptuur en schilderij van de expositie Ander Werk. Foto: PR Foto:

Hilda Haselberg en André te Dorsthorst exposeren in gemeentehuis

BORCULO - Met de kunstwerken van Hilda Haselberg en André te Dorsthorst stelt Berkelland Cultuur gedurende drie maanden Ander Werk tentoon in het gemeentehuis van de gemeente Berkelland.

Hilda Haselberg is geboren Achterhoekse (Barchem) en nu woonachtig in Ruurlo. Eerst dacht ze zich verdienstelijk te maken in de jeugdzorg, maar ze vond haar drive in de kunst. Haar hobby werd een hobby met een grote H. Mensen vormen voor haar een onuitputtelijke inspiratiebron. Op dit moment is Hilda met een nieuwe techniek bezig: Dry Brush Painting. De toeschouwer denkt voor een foto te staan, maar bij nadere beschouwing ontdekt hij dat je te maken hebt met een olieverfschilderij op aquarel papier.
André te Dorsthorst studeerde aan de kunstacademie Minerva in Groningen en werkte daarna vele jaren als grafisch ontwerper en screenprinter. In 2007 ontdekte hij de mogelijkheden van keramiek en sindsdien leeft hij zich uit in het maken van gefantaseerde objecten van klei. Al van jongs af aan heeft het surrealisme zijn voorliefde. Zijn werk kenmerkt zich door bijzondere details en een gepointilleerde textuur. Hoewel er soms meer dan 150 uur aan wordt gewerkt. komt het uiteindelijke beeld al doende tot stand. nooit met een vooropgezet plan. Met eveneens verfijnde schildertechniek en vaak met veel kleurgebruik decoreert hij het object tenslotte met oxides en pigmenten. André woont en werkt met zijn vrouw Jeanne in Haarlo. Samen runnen zij daar keramiekatelier Jeandré. Dit atelier en bijbehorende beeldentuin zijn tijdens kunstroutes en atelierdagen te bezichtigen.
Wie ook eens zijn kunstwerken wil exposeren in het gemeentehuis, kan mailen naar berkellandcultuur@gmail.com of gmulder43@kpnmail.nl.