Naomi Overkamp met de Championsbelt en de cheque. Foto: PR
Naomi Overkamp met de Championsbelt en de cheque. Foto: PR Foto:

Naomi Overkamp wint Kings Cup Drachten

EIBERGEN - De Eibergse judoka Naomi Overkamp nam zaterdag 1 december deel aan het Kings Cup Toernooi in Drachten. Ze heeft alle vier partijen gewonnen met Ippon. Ze was zeer tevreden over haar wedstrijden. Voor de eerste keer in haar judocarrière ging ze terug naar de Achterhoek met een 'championsbelt' én 50 euro in the pocket.

Zaterdag 24 tot en met woensdag 28 november was ze met RTC Noord-Oost in Polen voor het Internationale Olésnica Judotoernooi. De eerste Internationale wedstrijd in de klasse onder 21 jaar heeft ze verloren van een twee jaar oudere Poolse judoka. In de herkansing heeft ze zich herpakt en won ze. De wedstrijd erna stond ze al snel voor met een Wazari, maar door een inschattingsfout heeft ze deze partij verloren en is daardoor niet in de prijzen gevallen.

Bij thuiskomst was er niet veel rust voor de 17-jarige Eibergse Naomi, want ze is flink aan het trainen voor haar volgende wedstrijd in het zuiden van Frankrijk. Ze vliegt op 14 december naar het zware 'Tournoi International d'Ai' in Marseille. Na deze wedstrijd heeft ze aansluitend een aantal dagen trainingsstage in Zuid-Frankrijk.