Crescendo in actie tijdens het concours. Foto: Harold Snippert
Crescendo in actie tijdens het concours. Foto: Harold Snippert

Crescendo haalt eerste prijs met lof der jury

Vervolg van de voorpagina

NEEDE - Crescendo Neede nam zondag deel aan een muziekconcours in Enschede en behaalde daar een prima resultaat: een eerste prijs met 91,25 punten en lof der jury. Dat was reden voor de vereniging om Hans Schippers te benoemen tot Ere-dirigent.

Dat betekende groot feest na afloop van het concours in de bus terug naar Neede, omdat het orkest een eerste prijs met onderscheiding van de jury behaalde.
Na terugkomst in Neede in het muziekgebouw aan de Haaksbergseweg 6 volgde een spoedledenvergadering en werd dirigent Hans Schippers unaniem benoemd tot Ere-dirigent van de Koninklijk onderscheiden muziekvereniging Crescendo Neede en daarmee was het feest compleet. Slechts twee mannen gingen hem voor in de 120 jaar van het bestaan van Crescendo, Chr. J. Langeveld, dirigent van 1945-1974 en J.H Vlaswinkel van 1971-1985. Hans Schippers was destijds de man die het overnam van Jan Vlaswinkel. Schippers kwam als achtjarige in het kielzog van zijn vader mee als gastspeler voor Crescendo en kent de kracht en muzikaliteit van Crescendo van jongs af aan. Hij schitterde met Crescendo op het concours van 1989 in Enschede, 1e prijs in de afdeling uitmuntendheid met maar liefst 306,50 punten (oude puntentelling). Schippers bleef toen maar kort, van 1985-1989. Toen hij in 2005 gevraagd werd om in de selectiecommissie te komen voor een nieuwe dirigent voor het Harmonieorkest besloot hij uiteindelijk de kar zelf te gaan trekken als dirigent. Schippers staat bekent als een uitmuntende inspirerende dirigent en veeleisend man, die vele mooie prijzen binnenhaalde met Crescendo.