Berkellandse Atelierroute 2019

Vervolg van de voorpagina

BERKELLAND - In 2019 vindt opnieuw een Berkellandse Atelierroute plaats. De organisatie is in handen van KunstKring Ruurlo en Kunstkring B-Art.

Op de website www.kunstkringbart.nl zijn alle voorwaarden om deel te kunnen of mogen nemen te vinden, alsmede informatie over de kosten voor deelname. Ook de link naar het aanmeldingsformulier is er te vinden, en te zijner tijd: informatie over de deelnemers, de locaties en de route zelf.

Voor de kunstenaars die liever pen en papier gebruiken dan de computer om zich aan te melden zijn vanaf 1 januari papieren aanmeldingsformulieren aanwezig op een aantal adressen, verspreid over Berkelland. Die formulieren kunnen dan per post opgestuurd worden naar het daarop aangegeven adres.

Aanmelden kan tot en met 28 februari. De organisatie maakt geen verschil tussen gekwalificeerde en niet-gekwalificeerde kunstenaars. De organisatie laat de beoordeling van de kwaliteit van de getoonde kunst graag over aan de bezoekers. Tijdens de Atelierroutedagen zal er wel van alle deelnemende kunstenaars één werkstuk in het informatiecentrum te vinden zijn. Ook zal een foto van een werk op de website en het routeboekje afgedrukt worden, zodat bezoekers een kleine indruk hebben van de kunstenaars en ateliers die ze graag willen bezoeken.

Kosten
Om ervoor te zorgen dat inschrijfgeld geen struikelblok hoeft te vormen voor deelname is het bedrag laag gehouden:35 euro per deelnemende kunstenaar. Ook uitgenodigde gasten zijn dus inschrijfgeld verschuldigd. Voor kunstenaar-echtparen wordt een bijdrage berekend van 50 euro per paar.
De organisatie hoopt daarmee kostendekkend te kunnen werken en hoopt daarmee ook te kunnen voorkomen dat er verstekelingen meeliften op het inschrijfgeld van wel betalende collega-kunstenaars.
Voor alle vragen kan men terecht bij atelierroute@kunstkringbart.com.

Kunstkring Ruurlo en Kunstkring B-Art hopen op een massale aanmelding, zodat ze aan alle Berkellanders en belangstellenden daarbuiten trots kunnen laten zien hoeveel (bekend en nog onbekend) talent er in Berkelland zit en het voor alle Berkellanders, en hun familie, vrienden en kennissen de moeite loont om 9 en 10 juni in ieder geval een bezoek te brengen aan de Berkellandse ateliers en kunstlocaties.