Thema-avond over energietransitie

LICHTENVOORDE - Op woensdag 13 februari organiseren IVN en KNNV Oost-Achterhoek een thema-avond over de energietransitie in de Achterhoek. Spreker is Arjan van Unnik. De thema-avond vindt plaats in Den Diek, Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde. Aanvang: 20.00 uur, einde 22.00 uur. Kosten: voor leden van KNNV of IVN drie euro; niet-leden vijf euro.

Achterhoekse gemeenten streven naar een energieneutrale Achterhoek in 2030, althans wat betreft de gebouwde omgeving. In Winterswijk heeft de gemeenteraad dit voornemen vastgelegd in de Energievisie van juni 2017. Er is een Energietafel opgericht om een breed gedragen advies op te stellen over de manier waarop dit bereikt kan worden. De spreker van deze avond, Arjan van Unnik, is lid van deze energietafel. Hij brengt veel kennis mee uit zijn beroepscarrière. Hij werkte meer dan dertig jaar bij Shell, laatstelijk als hoofd kennismanagement wereldwijd.

Belangrijke vragen komen voorbij op deze avond, zoals: hoe krijgt u uw huis energieneutraal? Vervolgens wordt gekeken naar de hele regio: moeten we energieneutraal zijn of is de grootst mogelijke reductie van de CO2-uitstoot toch een verstandiger en meer duurzame doelstelling? Arjan van Unnik zal veel met cijfers aantonen. Informatie: Ton Reerink: tel. 0649938223 of reerink.fam@gmail.com.