ANBE Gemeente Berkelland geeft vervolg aan wijk- en kerngericht werken

Gemeente Berkelland geeft vervolg aan wijk- en kerngericht werken


BERKELLAND - 'Samen maken we de buurt'. Onder deze titel vond op 29 januari een inspiratiebijeenkomst plaats over wijk- en kerngericht werken. Ruim honderd aanwezigen lieten zich informeren en inspireren.

Tijdens de inspiratiebijeenkomst werden betrokken inwoners, die veel contact hebben met de gemeente, en raadsleden bijgepraat over de ontwikkelingen binnen het wijk- en kerngericht werken, maar ook over de dilemma's die de gemeente tegenkomt.

De gemeente werkt momenteel aan een nieuwe visie om het wijk- en kerngericht werken verder te kunnen ontwikkelen. Inwoners en ondernemers organiseren veel zelf. Op diverse terreinen maken ze hun leefomgeving en samenleving mooier, fijner, gezonder en duurzamer. De gemeente wil ze de ruimte en het vertrouwen geven om zaken zelf op te pakken. Ook is er aandacht voor inwoners die nog niet zo betrokken of in beeld zijn, maar wel een steentje willen bijdragen. Om er met zijn allen de schouders onder te kunnen zetten.

Gebiedswethouder
De gemeente is ingedeeld in vier gebieden. Voor elk gebied is er een contactpersoon die het eerste aanspreekpunt is. Ook heeft elk gebied een gebiedswethouder. De gebiedswethouder heeft, naast de inhoudelijke portefeuilles, de functie als aanspreekpunt en ambassadeur voor een gebied. Voor Borculo, Geesteren, Gelselaar en Haarlo is dat Patricia Hoytink-Roubos, voor Neede, Noordijk en Rietmolen Marijke van Haaren-Koopman, voor Eibergen, Beltrum en Rekken Anjo Bosman en voor Ruurlo Gerjan Teselink.

De gebiedswethouder heeft veel contact met vaste contactpersonen uit het gebeid. Samen verbinden zij initiatieven vanuit het gebied op de manier die het beste past bij dat initiatief. Daarbij houden ze steeds de vraag voor ogen wat de rol van de overheid in dat specifieke geval is en/of samenwerking met inwoners, bedrijven of maatschappelijke partners voor de hand ligt.