Stichting Fonds 2013 kent ruim 43.000 euro toe

BORCULO - De Stichting Fonds 2013, ontstaan na de verkoop van de Stichting Centrale Antenne Inrichting Borculo (SCAI), heeft in de vergadering van 17 januari weer nieuwe aanvragen voor projectbijdragen en evenementbijdragen behandeld.

Er zijn negentien aanvragen voor een evenementenbijdrage behandeld. Hiervan zijn er vijf afgewezen. Totaal werd een bedrag van 4.200 euro toegekend aan: PG de Wijngaard/zaterdagavondcommissie, Gymnastiekvereniging Borchlo, muziekvereniging Amicitia Geesteren, popkoor Sosjaal, ijsclub Borculo, voetbalvereniging DEO, muziekvereniging de Eendracht Haarlo, buurtvereniging Banninkskamp, volleybalvereniging Gemini (2x), buurtvereniging Slingestraat, Borchländer Musikanten, Chr. Gem. Zangvereniging de Lofstem en buurtvereniging Lange Wal-Hofstraat.

Er werden zeven aanvragen voor een projectbijdrage ingediend. Zes aanvragen werden tot een bedrag van 38.225 euro toegekend aan: Dorpshuis de Zunnekamp Geesteren, 30.000 euro voor energiebesparende maatregelingen en groot onderhoud; Chr. Gem. Zangvereniging de Lofstem, 500 euro voor aanschaf partituren en uitgave jubileumboekje, korfbalvereniging Olympia'22, 488 euro voor aanschaf beamer; Achterhoeks Gemengd Koor Borculo, 600 euro voor een tweetal uitvoeringen; Timeless, 637 euro voor aanschaf piano en Historische Vereniging Borculo, 6000 euro voor kunstwerk 'Meester H.W.Heuvel'. Eén aanvraag werd afgewezen.

Aanvragen AED
In de vergadering is besloten met directe ingang 350 euro voor de aanschaf van AED-apparatuur toe te kennen, mits de aanschaf middels de website van Hartstichting.nl/reanimatie word opgestart. De ingediende aanvragen worden onder de volgende voorwaarden behandeld: de AED dient te worden geregistreerd bij het oproepsysteem; bij de aanvrager (georganiseerde groep) dienen personen bekend te zijn die gecertificeerd zijn om de AED te mogen bedienen, dan wel dat binnen afzienbare tijd personen worden getraind tot gecertificeerd gebruiker; in de buurt mag geen andere AED aanwezig zijn. Voor de AED-cursussen blijft de vergoedingtwintig euro per cursist, mits de cursus wordt verzorgd door een gecertificeerde instructeur. Voor uitbetaling van de bijdrage dienen factuur en getekende presentielijsten te worden overlegd. Er werden drie aanvragen ingediend en toegekend: Stichting AED wijk Elbrink Borculo: aanschaf AED en training gebruik van de AED; Wijk Hambroek: AED-cursus voor buurtgenoten; Gelselaars belang/AED werkgroep: vervanging oude AED.

Alle indieners ontvangen officieel bericht over de toekenning en de wijze van betaalbaar stellen van de bijdragen.
Nieuwe aanvragen dienen voor 31 maart ingediend te zijn om in de volgende vergadering behandeld te kunnen worden.
De inmiddels aangepaste voorwaarden en beperkingen voor het indienen van een aanvraag staan op de website van de Stichting Fonds 2013. Het e-mailadres is: info@fonds2013.nl. Belangrijke voorwaarde voor het indienen van een aanvraag is dat de activiteit in de voorbereidende fase dient te zijn. Reeds plaatsgevonden activiteiten komen niet voor een bijdrage in aanmerking. Voor de evenementbijdragen geldt de bepaling dat per organisatie maximaal twee aanvragen per kalenderjaar kunnen worden ingediend. Bij de projectbijdragen is het aantal bepaald op één aanvraag per kalenderjaar. Onvolledige aanvragen worden niet eerder in behandeling genomen dan nadat de gevraagde gegevens alsnog zijn ingeleverd. Een aanvraagformulier is te downloaden van de website en is af te halen op het kantoor, Hessenstraat 20 in Borculo.
In verband met de privacywetgeving zijn de aanvraagformulieren herzien en aangepast.


www.fonds2013.nl